Rónai György

Öt új mobiltelefon az Alcateltől

A 3GSM világkonferencia keretében az Alcatel öt új modellt mutatott be, az alsótól egészen a csúcskategóriáig. A drágább modellek már HD TFT kijelzővel, digitális fényképezőgéppel és Java támogatással fognak érkezni.

A felső kategóriás Alcatel One Touch 756 háromsávos működésre képes, és 262 ezer színű TFT kijelzője van, integrált kamerával. A fényképező segítségével még videókat is rögzíthetünk, vagy akár MMS és Java (MIDP 2.0) alkalmazásokban is hasznosíthatjuk. A 10-es osztályú GPRS-t is támogató One Touch 756-os júniustól lesz elérhető Európában.


Alcatel OneTouch 756, 835 és 556

A 835-ös modell már két HD TFT kijelzővel érkezik, egy 262 ezer színűvel belül és egy 65 ezer színűvel kívül. Ily módon tehát ez a 88 grammos lesz az Alcatel első kinyitható telefonja. Az integrált VGA kamera segítségével rövid videóklipeket és animált felvételeket is rögzíthetünk, amelyekkel személyre szabhatjuk például a telefonkönyvünk bejegyzéseit. A One Touch 835 támogatja az MMS üzenetküldést, a játékokat, és a 10-es osztályú GPRS kapcsolatot. A 756-ostól eltérően ez már idén áprilistól elérhető lesz.

Az Alcatel One Touch 556 ugyancsak rendelkezik VGA kamerával és nagy színmélységű TFT kijelzővel, és - mivel nagyobb beépített memóriával rendelkezik - ez már lehetővé teszi videóklipek rögzítését, lejátszását, fogadását, küldését, illetve akár letöltését is. Természetesen ugyanúgy támogat Java MIDP 2.0 alkalmazásokat, és 10-es osztályú GPRS kommunikációt. A modell 2004 szeptemberétől lesz kapható Európában.

A One Touch 735i ugyancsak integrált kamerás telefon, Java MIDP 2.0 támogatással, ami lehetővé teszi akár játékok és alkalmazások letöltését is. Ez a telefon sokkal inkább a szórakoztatásra koncentrál, így például fektetett képernyős üzemmódban is lehet játszani rajta, és gombjai mindkét kéz számára kényelmesen elérhetőek. A 735i máris, a bejelentés idejétől kapható Európa-szerte.


Alcatel OneTouch 735i és 332a

Végül, de nem utolsó sorban a One Touch 332a maradt, amelyet az Alcatel a latin amerikai piacra szán. 4096 színű LCD kijelzője van és támogatja az SMS, EMS üzenetküldést és a WAP böngészést is. A 77 grammos telefon - a személyre szabhatóságot szem előtt tartva - rengeteg többszólamú csengőhangot és képeket is tartalmaz. A belépő szintű termék áprilisban jelenik meg az említett piacon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mitibi #25
    Sziasztok!
    Alcatel C651-es szallagkábelt(átvezető a panel és lcd között),hol lehet kapni?-illetve nincs valakinek egy ilyen hibás telefonja?
    Segítségeteket előre köszönöm!
    [email protected]
  • MACIMACI #19
    hmmm !!
  • GABOR16 #18
    Egyébként nékánytelóról találhattok infókat itt:Link
  • GABOR16 #17
    556-os és a 835-ös tetszik.
    735i elmegy.
    A 756-os és a 332a viszont sehogysem. A 332a az egyik régebbi Alkatelmodelre emlékeztet, szines kijelzővel kiegészítve.
  • HuAn82 #15
    [SZEMÉLYESKEDÉS MIATT MODERÁLVA]

    A telefonok valóban rondák. Hmmm... talán a 756 nem olyan rossz.
  • vaskalap #12
    Hát így képen nekem se tetszenek, de kézben az 535 és a 735-ös nagyon cool.
  • Borg #11
    Ha a 756ra pl nokia lenne irva, senki nem tépné a száját. Ugyanilyen ronda mobiljaik vannak. Sznob népség...
  • Cat #2
    sztm csak a piac igen kis részét teszik ki a csúcsdizájnra és csúcsmobilra vágyó sznobok
    nem szépek, de elég sok ember a funkciónalitást és a nagy tudást fontosabbnak tartja, mint a drága dizájnt - és ezek biztos hogy a nokiáknál sokkal olcsóbbak