Berta Sándor

Egyre több az online utazásfoglalás

Az online utazási piac iránt világszerte egyre inkább növekszik az érdeklődés. Az internetező felhasználók több, mint a negyede idén már online foglaltatja le az útjait - ez körülbelül 6 millió embernek felel meg.

Az emberek kényelmesek, nem szeretnek rohangálni naphosszakat, mennyivel egyszerűbb, gyorsabb, stresszmentesebb és kényelmesebb egy virtuális utazási irodánál kinézni előre a nyári úticélunkat, mint télen a jeges utakon bukdácsolni. A berlini ITB utazási szakkiállítás előtt egy szakmai szervezet által készített felmérés szerint míg az elmúlt esztendőkben 7 millióan foglalták le utazásukat a világhálón összesen, addig most egy év alatt számítanak ennyire. A jelentés alapját a múlt hét pénteken országszerte az internetes szokásokról készített németországi piackutatás képezte. Főleg a kelet-németek szeretik az útjaikat az interneten kinézni és lekötni, közülük minden negyedik, vagyis a 25 %-uk megy így nyaralni és pihenni, míg a nyugat-németeknél ez az arány 18 százalékos. A felhasználók kétharmada ráadásul már megtekintett utazási témájú honlapokat a világhálón, vagy már előre tájékozódott így. A megkérdezett internetezők 65 százaléka minimum egy, 15 százaléka kettő, míg 9 százaléka három utat tervez az idén.

Ebből következően nemcsak érdemes minden utazási irodának profi honlapot létrehoznia, hanem a tendenciát figyelembe véve még a csak virtuálisan létező utazási irodák létrehozásának is megvan a létjogosultsága.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • JTBM #1
    Az interneten pillanatok alatt meg lehet megtalalni a legkedvezobb ajanlatot. Aki nincs az interneten, az elobb-utobb meghal.

    Ha valaki ismeros a Malevnel, akkor intezze mar el, hogy na csak Budapesti indulassal lehessen repjegyet foglalni naluk. Vegre valahara letrehoztak egy valamire valo portalt, de persze sikerult elcseszni rendesen, mert csak Bp.-i indulassal lehet foglalni...