Spencer

A Longhorn előtt jön a Windows XP Reloaded?

A Microsoft megvizsgálja annak lehetőségét, hogy a Longhorn fejlesztési kódnevet viselő következő generációs operációs rendszere előtt kiadjon-e egy újabb verziót a jelenlegi Windows XP-ből.

Szakértők szerint ez komoly stratégiaváltást jelent a redmondi székhelyű vállalatnál, ugyanis a Microsoft az elmúlt hónapokban határozottan cáfolta azon értesüléseket, melyek szerint a Longhorn előtt megjelentetne egy köztes operációs rendszert.

Greg Sullivan, az egyik vezető Windows termékmenedzser azt nyilatkozta, hogy elképzelhető, hogy a valamikor az idei év közepén bemutatkozó Windows XP Service Pack 2 és az egyelőre nem véglegesített megjelenési időpontú Longhorn között a Microsoft ki fog adni egy Windows XP Reloaded nevezetű szoftvert. Megvizsgáljuk annak lehetőségét, hogy hogyan ruházhatnánk fel új értékekkel a Windows XP-t - mondta Sullivan, majd hozzátette, hogy egyelőre azt sem lehet tudni, hogy a Windows XP esetleges új verziója milyen újdonságokat vonultat majd fel.

Rob Helm, a Directions on Microsoft vezető elemzője szerint az új Windows XP piacra dobása tulajdonképpen egyet jelent azzal, hogy a szoftvercég csak az eredetileg tervezettnél később adja majd ki a sokak által várva várt teljesen új Windowst, a Longhornt. Csak egy Windows fejlesztőcsapat létezik, vagyis amennyiben a Microsoft vezetősége egy új Windows XP kiadása mellett dönt, az komoly erőforrásokat fog elvonni a Longhorntól, ennek következtében pedig az új Windows megjelenése mindenképpen csúszni fog - nyilatkozta Helm, aki szerint a csúszás mértéke attól függ, hogy a Microsoft mennyi újdonságot kíván beletenni a Windows XP Reloadedbe.

Helm szerint elképzelhető, hogy a Microsoft azt az utat fogja választani, hogy nem igazán bolygatja meg a Windows XP magját, hanem csak kisebb-nagyobb fontosságú új szolgáltatásokkal ruházza fel azt. Ily módon ugyanis versenyképes maradhat a régi szoftver és a vadonatúj Longhorn fejlesztése sem húzódik el a végtelenségig.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • blakshep #42
    jó, oké, nem fut rajta a neverhood.
  • blakshep #41
    hát én még mindig nem találtam egyet okot sem arra, hogy miért váljak meg a win2k-tól. Hogy miért ne azt meg nem kezdem el sorolni.
  • mrzool #39
    Igazából nem tudom, hogy miért pont erre a hozzászólásra reflektáltad a töredezettség-dolgot, de végül is mindegy.:)

    A lényeg, hogy minden fájlrendszer töredezik (elméletileg is lehetetlen olyat készíteni, ami ne töredezne), illetve a vindóz is mindent tilt, csak érteni kell hozzá. Egy w98-asnak hiába is magyaráznám, hogy ACL...
  • mir #33
    van olyan ismerősöm, aki hasonlóképp gondolkodott, amíg ki nem próbálta a GIMPet komolyan (azaz nem 30 percre, hanem 2 hétre) és őt meggyőzte, azóta is azt használja.(mondjuk nem az alapGIMPet, ami benne van a SUSE-ben, hanem kicsit felturbózva mindenféle kiegészítőkkel)
  • mrzool #32
    A gimp abszolút nem alternatívája a photoshopnak, de viccnek jó volt.:))
  • mir #31
    ha nem vagy nagyonnagyonnagyn profi (ha igen, soorry) akkor mindent meg tudsz csinálni gimppel is, amit photoshoppal, cask "kicsit" olcsóbb játék.
  • KIP #30
    Mindenki olyan OS-t használ amire pénze van,vagy amit le tud tölteni:) a továbbiakban már csak a júzeren (vagy lúzeren múlik hogy mite kezd vele, hogyan használja). A lényeg, ha sokat játszol kényteléen vagy winfosht használni...egyébként meg munkára szvsz linux, unix:)
  • mir #29
    gimp
  • mir #28
    "AZ VÁRNÁM, VAJJON MIKOR LESZ EGY WIN 98 MÉRETŰ MS RENDSZER, AMI BIZTONSÁGOS, STABIL, CSAK ÉPPEN A CSICSÁK HIÁNYOZNAK BELŐLE."

    SOSEM :) linuxból van 1 kislemezes is :)
    amúgy szerintem hülyeség vitatni a win 98 hátrányait. fagyhat meg minden, de nem lehet elvárni egy grafikustól vagy egy átlag-usertől, hogy a rugalmasság csíráját mutatva megnézzenek egy másik rendszert, ha nincs kedvük hozzá.
    bár a KDE, meg a GNOME eléggé barátságos dolgok, ha valaki a windowst szokta meg akkor használja, és fizessen érte.

    ps: én használom mindketőt, winXPm van, de többet windowst nem veszek, visz.lát.
  • mrzool #27
    Mondj légyszi linuxos, opensource és ingyenes(!) alternatívát a Photoshopra!