Rónai György

Megjelent a Panasonic X700 okostelefon

A Panasonic Mobile a 3GSM Világkonferencia keretében mutatta be új, X700-as okostelefonját. A kompakt kamerás telefon videórögzítési lehetőséggel és miniSD kártya bővítőhellyel érkezik. A Series 60 platformra épülő Symbian OS telefon 2004 őszétől lesz kapható Európában.

"Az X700 azon egyre növekvő tábor számára lesz közkedvelt, akik kompakt, stílusos mobiltelefonra vágynak, üzleti és személyes használatra egyaránt. A miniSD kártya és a Symbian operációs rendszer segítségével az X700 tulajdonosok prezentációkat és dokumentumokat is megnézhetnek vagy akár szerkeszthetnek is, Az X700 digitális fényképezője, a videó, email és MMS küldési lehetőségei technikailag az egyik legfejlettebb mobillá teszik" - nyilatkozta az X700 felelős fejlesztője, a Panasonic U.S Wireless Design Centerének vezetője, Jim Marion.

Az X700 egy sor előre installált programot tartalmaz. A felhasználók megnézhetik, sőt, közvetlenül a telefonon szerkeszthetik is a Microsoft Word, Excel, és PowerPoint dokumentumokat. Ehhez a miniSD kártya bővítés biztosít elegendő tárhelyet, sőt, a kártyát adapterként használva a telefont összeköthetjük bármilyen más Panasonic audió-videó eszközzel, például egy videókamerával. A beépített képszerkesztő alkalmazás segítségével pedig a fényképezőjével készített felvételeket módosíthatjuk. A Java támogatás segítségével kiegészítő alkalmazásokat, polifonikus csengőhangokat és játékokat tölthetünk le a telefonunkra.


Az X700 a Panasonic első Series 60 Symbian okostelefonja lesz, amely fejlett adatkommunikációs tudással érkezik a piacra. Az X700 ugyancsak az első kinyitható formátumú okostelefon, mely teljes színmélységű TFT kijelzővel és hívásazonosításra szolgáló másodlagos kijelzővel érkezik. A Symbian OS és a Series 60 lehetővé teszi, hogy egy nyílt szabványú világméretű hálózatba csatlakozzon, együttműködve más mobil hálózatokkal, tartalomszolgáltatásokkal és alkalmazásokkal.

"A stílusos X700 kompakt formája, és fejlett tudása az egyik legtetszetősebb háromsávos okostelefonná teszik, az egyéni és üzleti felhasználók számára egyaránt" - mondta el Morgan Gillis a Symbiantól. "A Panasonic miniatürizálási tudása egy rendkívül könnyű és kicsi Symbian OS okostelefont eredményezett - ráadásul az egyik legfejlettebbet a piacon."

"A Series 60 platform két kritikus célt kíván megvalósítani a fejlett mobil eszközökön, az egyik a sokrétűség lehetővé tétele, a másik pedig az alkalmazások kompatibilitása. A Panasonic X700 ily módon egy lenyűgöző telefon, amely teljesen ki is használja a Series 60 platform által nyújtott lehetőségeket" - közölte Pertti Korhonen a Nokiától.


Az X700 az egyik legkisebb, és legkönnyebb GSM okostelefon. Az X700 VGA kamerája és a 65536 színű TFT kijelzője segítségével a felhasználók szép felületen tájékozódhatnak, és a szerkezet videórögzítési, -lejátszási, valamint -letöltési funkciókkal is bír. Az X700 támogatja az MMS és a Bluetooth adatátvitelt is a PC-re, sőt, így akár vezeték nélküli headsetet vagy notebookot is csatlakoztathatunk hozzá. A háromsávos működésnek köszönhetően a sokat utazó felhasználók is bárhol kihasználhatják a telefon adta lehetőségeket.

Végül, de nem utolsósorban az X700-ba olyan fejlett hangfelismerő rendszer került, amely betanítás nélkül is képes hangparancsokra reagálni, így megkönnyítve a tárcsázást, vagy a telefon egyes funkcióinak elérését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Admiralis #13
    Szép telcsi meg kell hagyni!
  • sniper #11
    Semmi ujat nem tud, csak a Motorolat masolja...
  • Rincewind #10
    Ööö, várj megnézem.
    ...
    Nem. :)
  • Rincewind #8
    Na igen a Panasonic nagyon tud! Nem is volt még más márkájú telcsim, annyira meg vagyok velük elégedve. :)
  • Gear #7
    Naggyon baba a cucc:) Akarok 1et!!!
  • Yv@n #6
    Szép, szép, de gondolom jó borsos ára lesz.
  • Cat #4
    Ez a series 60 miatt van, ugyanis a nokia a symbian legnagyobb pénzelője