Berta Sándor

Német internetes projekt 50 éven felülieknek

A német szövetségi kormány eltökélte: megszeretteti az 50 évnél idősebb állampolgárokkal is a világhálót. Az "Online hozzáférés az 50-en túli generációk számára" nevű programot ezen a héten indították útjára a német fővárosban, Berlinben.

A kezdeményezés célja, hogy az ötödik x-üket is betöltő állampolgárok - vállalatok, a média és a különböző szakmai szövetségek és szervezetek segítségével - informálva legyenek az internetről, az abban rejlő lehetőségekről és akár meg is taníthassák őket a világháló használatára.

Christel Riemann-Hanewinckel, a német családügyi minisztérium államtitkár-asszonya szerint jelenleg Németországban az 50 éven felüli személyek csupán negyede használja az internetet. Mivel az internet segítségével a bevásárlásoktól kezdve a pénzügyi tranzakciókon át sok minden elvégezhető online módon is, ezért - különösen a vidéki régiókban - akár az idősek számára is lehetővé teszi az önálló életvitelt. Éppen ezért nem mindegy, hány ember ismeri és használja a világhálót.

A programban olyan nagy cégek vesznek részt, mint a Deutsche Telekom vagy a Dresdner Bank. Az internetes kurzusok Németország 200 településén elérhetők, az érdeklődő seniorok számára pedig egy ingyenesen hívható információs telefonvonalat is üzembe állítottak. Minderről az jut az ember eszébe, hogy egy nemzetnek nem csak a fiatalokkal és a jövő generációival kell foglalkoznia, hanem az ország múltjához tartozó öregekkel is. De mondhatnánk azt is: sehol sincs megírva, hogy egy nagymama csak kötögethet vagy varrhat. Az új szemlélet szerint: kötögessen és varrjon, de a szabásmintákat töltse le az internetről...

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!