Rónai György

Bejelentették a Nokia 9500 Communicatort

A Nokia lerántotta a leplet az új 9500-as Communicatoráról, amelyen két képernyő, fényképezőgép, GSM, GPRS, EDGE, Wi-Fi és Bluetooth támogatás is van. Az új üzleti célú telefon már támogatja a J2ME alkalmazásokat is, és nagyjából 800 eurós áron jelenik meg a negyedik negyedévben.

A 9500 két féle módban képes háromsávos üzemelésre, vagy 900/1800/1900 MHz-en, vagy 850/1800/1900 MHz-en. A GSM üzemmód mellett támogatja a GPRS és az EGPRS (EDGE) kommunikációt is. A számítógéppel és más eszközökkel Wireless LAN (802.11b), Bluetooth vagy USB segítségével tud kapcsolatot létesíteni. Az MMS üzenetküldést már egy VGA kamera is segíti, valamint a Symbian OS 7.0 segítségével már a J2ME alkalmazásokat és játékokat is támogatja.


A legújabb Communicator két darab színes kijelzővel rendelkezik, az egyik 640 x 200 pixeles felbontás mellett 16 bites színmélységű - ezen jelenik meg a Nokia Series 80 felhasználói felület -, a másik pedig 128 x 128 pixeles és itt a Series 40 felület látható. Az eszközbe egyébként nem kevesebb, mint 80 MB memóriát pakoltak.

A beépített email kliens képes POP3, IMAP4, SMTP és SyncML kapcsolatra is, a böngészés pedig HTML/XHTML és JavaScript 1.3 révén valósulhat meg. A 9500-ban nagy hangsúlyt fektettek a biztonságra is, amelyet az SSL/TLS és Ipsec VPN szolgáltatásokkal ér el. A telefon több népszerű dokumentum formátumot is közvetlenül képes megjeleníteni.


Kiegészítőként bemutattak egy asztali dokkoló állomást is, amely a töltést és a PC-s kapcsolódási lehetőséget biztosítja, valamint egy tartót is, amely az autóban rögzíti a Communicatort. Az autós felhasználóknak természetesen lehetőségük lesz külső antenna csatlakoztatására is. Ezen kívül a személyre szabhatóság kedvéért feltehetően többféle színű tokozás is kapható lesz majd hozzá.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • szanics #20
    Szeretnék Nokia 9500-st venni, elég jó áron láttam kártyafüggetlenül, újonnan (134-ért).
    Akinek van, az meg tudja mondani, hogy mit adnak hozzá gyári kiegészítőként (magyarul: mi van a dobozban, mikor megveszem?)
    Kösz előre is!
  • Darth Sith #14
    nem akar vki egy kis kölcsönt adni? :D
  • Gabesz89 #11
    Ki vesz nekem majd egy ilyet???
  • Chappy #10
    Menő!
  • Laalee #9
    ez most mire is jo tulajdonképpen?
  • Zoldalma #7
    :o) Azert a 9210esnek jo designa van/volt...jol osszerakott keszulek, bar mai igenyeknek....de ahogy elnezem ez az uj melto utodja lesz. :
    Kinek meg nem tetszik a nokia, vegyen mast.
  • Borg #6
    Talán úgy mint a többi nokián...
  • Sliders #5
    bár azé az 1Mpixel jobban kacsintana, igy inkbb az LG. Nokiáék kár hogy nem támogatják az 1 mpixelt ATI mobil lapkájával egyetemben. csak simám LoL
  • Sliders #4
    mega LoL, inkább Giga LoL
  • Herds #2
    jo kis telonak néz ki, ha monnyuk fele annyi pézér meglehetne venni elofizetesre akkor megérné sztem