Berta Sándor

A spamszervereket támadja Kína

A Kínai Népköztársaság nem csak az interneten "rosszul viselkedő" magánszemélyek, de a spamszerverek ellen is fellép. A megoldást nem a kéretlen reklámlevelek szűrésében, hanem inkább a szerverek kiiktatásában látják.

A legtöbb ország, cég és magánszemély általában olyan szűrőket alkalmaz, amelyek - több-kevesebb sikerrel - kiszűrik a kéretlen elektronikus leveleket, illetve azok egy részét. Jóval nehezebb ugyanakkor a spamküldő cégek és magánszemélyek elleni harc. Kína szerint azonban napjaink egyre inkább égetővé váló problémájára a megoldás a reklámleveleket küldő szerverek kikapcsolása.

Az államilag ellenőrzött Internet Society of China (ISC) nemrég egy új módszert próbált ki. A szervezet semmi mást nem tett, csupán nyilvánosságra hozta 626 olyan szerver IP-címét, ahonnan a közelmúltban spam e-maileket küldtek Kínába. Az ISC azt is bejelentette, hogy a jövőben ezeket a szervereket és IP-címeket fokozottan ellenőrizni fogják. Amennyiben március 20-áig nem állítják le a spamtevékenységet, az ISC ezeket az IP-címeket ki fogja tiltani az egész országból.

A szervezet azt is közölte: a 626 szerver tizede, vagyis 62 gép található Kínában, 65 Tajvanon működik, 6 Hong Kongban, míg a fennmaradó 493 szerver az államon kívüli területeken található - érdemes felfigyelni rá, hogy Tajvant az ország részének tekintik. Kérdés persze, hogy ez a módszer mennyire lesz hatásos, mert ha beválik, alighanem más országok figyelmét is felkelti majd a nem mindennapi védekezési mód az elektronikus "szennylevél"-áradat ellen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]PAStheLoD #7
    lol :DDD
  • Pepito #6
    Nem mondod! :))
    En itt elek.
  • Cat #5
    nagyon is elérhető onnan, volt kinában ismerösöm, az onnan nézte rendszeresen :)
  • Pepito #4
    Kinaban nagyon fejlett tartalomszuresi technologia mukodik.
    Kitiltani nehany ip cimet. Ugyan mar! Ez csak a jeghegy csucsa.

    Valojaban csodalkozom, hogy az sg.hu egyaltalan elerheto. :-)
  • TheZsenyka #2
    Igazuk van.