Spencer

Szolgáltatásokban gazdag új HP digitális fényképezőgép

A Hewlett-Packard legújabb digitális fényképezőgépe nem csak egy egyszerű, fotózásra alkalmas passzív szerkezet, hanem egy olyan intelligens masina, mely konstruktív tanácsokkal támogatja a fotósokat, akik ily módon jobb minőségű felvételeket készíthetnek.

A PMA (Photo Marketing Association) konferencia keretein belül bejelentett PhotoSmart R707 a gyártó ígéretei szerint valamikor idén májusban jelenik majd a kereskedelmi forgalomban, még pedig 349 dolláros, vagyis mintegy 72 ezer forintos áron. A PhotoSmart R707 a Hewlett-Packard első 2004-es digitális fényképező újdonsága, melyet várhatóan több vadonatúj, 100-400 dollár körüli árú modell követ majd az elkövetkezendő hónapokban.


A fém előlapú és műanyag hátlapú, közepes méretű Hewlett-Packard digitális fényképezőgép néhány páratlanul új szolgáltatást vonultat fel. Bár már a korábbi Hewlett-Packard fotómasinák is képesek voltak tippeket és tanácsokat adni a felhasználóknak, a PhotoSmart R707 e tekintetben minden korábbinál tovább megy, ezenkívül pedig számos olyan funkcióval rendelkezik, melyekkel korábban csak a fényképszerkesztő szoftverek voltak felvértezve.


A készülék képnézegetési üzemmódjában érhető el az Image Advice nevezetű új funkció. Az Image Advice néhány másodperc alatt alapos elemzésnek veti alá az elkészített képeket, így például megvizsgálja, hogy nincsenek-e problémák a fókusszal, az expozíciós idővel és egyéb beállításokkal, végül pedig tanácsokkal látja el a fotóst, hogy legközelebb mire ügyeljen annak érdekében, hogy jobb felvételt tudjon készíteni. A PhotoSmart R707 egy másik érdekes új szolgáltatása arra hivatott, hogy a képekről már akkor eltávolítsa a vörös szem effektus káros hatásait, amikor a fotók még a készülék belső memóriájában, vagy pedig a belehelyezett memóriakártyán vannak. Ugyancsak említésre méltó az először a PhotoSmart 945-ös modell esetében alkalmazott Adaptive Lighting technológia, mely az árnyékos helyeken készített fotók minőségén hivatott javítani.

A PhotoSmart fontosabb specifikációi közé tartozik többek közt az 5,1 megapixeles felbontás, a háromszoros optikai zoom, a 32 MB beépített memória, valamint az SD (Secure Digital) memóriakártyák fogadására hivatott bővítőhely.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • _Vegeta_ #8
    Tipikus HP gepnek tunik... kiveve a fémes eleje ;)
  • Penta #4
    A 349 dollár reális, csak az nálunk nem 70ruppó, hanem mondjuk 110. Ismét egy felesleges, amatőr írás egy gyenge gépről.
  • The Garrett #2
    hehe nekem csak ne tanácsolgasson 1 gép :P
    majd rájövök magamtól mit basztam el.
    Meg imho ez a technika olyan mint az autófókusz a hp gépekben :D van van de az istennek se műxik rendesen :D
  • Darth Sith #1
    ez a gép tetszik. :)