Rónai György

A 2005-ös E3-on mutatkozik be a Nintendo N5

Egy japán napilapban megjelentek szerint a Nintendo következő generációs otthoni játékkonzolja valószínűleg a 2005-ös E3 kiállításon mutatkozik majd be, azonban a hír kapcsán a héten már annyi spekuláció napvilágot látott, hogy a cég PR elnöke hivatalosan is kommentálta végül a hírt.

A japán, és egyes nyugati napilapok találgatásaira szánt reakcióként Yasuhiro Minagawa úgy nyilatkozott, hogy a cég nem kíván lemaradni a Sonytól és a Microsofttól sem, azonban minekutána a két cég is csak 2005-2006 környékén jön ki az új konzoljaival, így ők sem mutatják be az N5-öt 2005 előtt. Minagawa a folytatásban még ennél is picit továbbment, betekintést engedve a Nintendo gondolkodásmódjába. Közlése szerint ha az új gép megjelenik, annak nem csak a mostani közönséget kell szórakoztatnia, hanem a gyereket, felnőtteket, és a nőket is egyaránt. Ennek tetejébe pedig hozzátette, hogy szeretnék is bemutatni a jövő tavasszal megrendezésre kerülő E3 kiállítás keretében.

Az időpont természetesen nem meglepő, és ennek fényében az is valószínű, hogy mindhárom cég konzolja 2006-ban lesz majd kapható. Egyes források szerint lehetséges, hogy ebből a sorból csak a Microsoft fog kilógni, aki már 2005 végén piacra dobja majd az XBOX 2-t.

Amennyire most lehet tudni, az N5 valószínűleg az IBM PowerPC processzora köré épül majd - amely nagyon hasonló lesz a mostani Gamecube-ban használatoshoz -, a grafikus megjelenítésért pedig az ATI megoldása lesz a felelős. Egyébként a Microsoft XBOX 2-be is az ATI fogja szállítani a grafikus processzort. A közös elemektől függetlenül azonban nem valószínű - legalábbis nem adták hírét egyelőre - , hogy a két konzol bármilyen értelemben is kompatibilis lenne egymással, vagy akár a Nintendo egy átcímkézett XBOX 2-t árul majd N5 néven.

A Microsoft egyébként várhatóan a jövő márciusi Game Developers Conferencen árulja el majd az XBOX 2 paramétereit, valamint egyátalán annak létezését. Több forrás szerint a Sony a PS3 gépét a májusi E3 keretében már bemutatja, de mivel a cég egyelőre a PS2 kifutására, és a PSP bevezetésére koncentrál, valószínűtlen, hogy még idén megjelenne az új konzol.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Skyline #29
    Segítek Gc pármillióval kevesebb poligont tud kirakni egyszerre az hogy egy két játék szebb meg szinte semmit nem jelent annyi hogy az egyiken elkapkodták...
    Hesszelj csöppet utánna a neten tudásra bizony a GC csak a harmadik...:)
  • Skyline #26
    Arról nem is beszélve hogy a GC tulkppen sem az Xboxal sem a Ps2-vel nem tudta felvenni a versenyt,több konzolos oldal szerint is a grafikai tudása nem ütötte se az xboxot se a ps2-t,és a játékok színvonala (pontosabban a korosztály akiknek készült) túl alacsony...
  • Skyline #25
    khm...
    De nem az asztali konzoloknál ott bizony a Sony brutálisan vezet...Kézikonzoloknál meg nintendonak ellenfele nemnagyon van mert nemgyárt szinte senkimás kézikonzolt MÉG...
  • mir #24
    a piacba nem tartozik bele a használt gép.
    amúgy meg a GB nem számít teljesen konzolnak, sokkal olcsóbbak bele a játékok is. nyugodj meg: a SONY az első.
  • CSOCSO #23
    nintendo a uralja a legnagyobb reszt a konzol piacon...akarmennyire is furan hangzik de ez van...igaz foleg azert mert van GameBoy.. merthat GCV es GB agyutt mar a konzolpiac majdnem fele...es akkor meg hanyan vesznek (nem boltbol) regi N gepeket..
  • mir #22
    na látod, ez itt a lényegi probléma...
  • mir #19
    nem csak azok a játékok kaphatók nintendóra, de azok, amiket említettél a legnagyobb játékok közé tartoznak.
    vannak GCra is komly játékok(nem tudok példát mndani, mert nem szoktam GCal játszani) de van olyan 28 éves ismerősöm, aki igen, és azért, mert a GC játékpalettáján olyan játékokat talált, ami komlyan szórakoztatni tudja és nem csak a lövöldözéssel.
  • Rincewind #14
    Pedig tényleg írtak ilyet az SG-n, hogy Cell lesz az X2-ben. Meg még sok minden más marhaságot is... :)
  • mir #13
    a prescott is nagyon hasonló a pentiumhoz(monden pentiumos kód fut prescotton is) de azért mégiscsak van egy kis fejlődés :)
  • dikki*yysw #12
    Utasításkészlet architektúra buszrendszer stb.
    Pl. ilyenekben hasoníthat.

    Csíkszélesség gyártástechnológia órajel SMP stb. ezekben lehet fejlődni.