Spencer

Komoly várakozás előzi meg a Windows XP SP2-t

Amennyiben valaki biztonságosabbá, megbízhatóbbá és egyben nagyobb tudásúvá szeretné varázsolni Windows XP operációs rendszerét, jól teszi, ha feltelepíti számítógépére a valamikor az év közepén bemutatkozó Windows XP Service Pack 2 javítócsomagot. A Microsoft az SP2 révén kíván reagálni arra a rosszindulatú hackerek és víruskészítők által indított támadássorozatra, mely az elmúlt hónapokban megrengette a PC-s világot.

A redmondi székhelyű vállalat mindeddig legnépszerűbb operációs rendszerének második javítócsomagját a bétatesztelők immár jó ideje nyúzzák. Elmondásaik szerint a Windows XP SP1-gyel ellentétben a Windows XP SP2 telepítése kapcsán a legkisebb probléma sem merül fel, a biztonsági újítások száma jelentős, ezenkívül pedig a vezeték nélküli hálózatok támogatottságán is sokat javítottak a Microsoft fejlesztői. Mint ismeretes, a Windows XP Service Pack 2 bárki által ingyenesen elérhető lesz, azzal kapcsolatban azonban egyelőre nem született végleges döntés, hogy a Microsoft hogyan fogja megoldani a javítócsomag terjesztését.

Már a Windows XP eredeti verziója is rendelkezik tűzfal szolgáltatással, azonban ez az Internet Connection Firewall névre keresztelt megoldás alaphelyzetben ki van kapcsolva, nehezen található meg, körülményes beállítani és a tudása is eléggé be van határolva. A Windows XP SP2 már az Internet Connection Firewall utódjával, a Windows Firewall névre átkeresztelt megoldással van felvértezve, mely elődjétől eltérően alaphelyzetben aktiválva van és a szolgáltatási köre is sokkal szélesebb.

A Service Pack 2 a korábbiaknál barátságosabb vezeték nélküli hálózati felülettel rendelkezik, valamint említésre méltó, hogy a részét képező megújult Internet Explorer webböngésző szoftver képes a felbukkanó reklámablakok blokkolására. A Microsoft ígéretet tett arra, hogy az SP2 révén minden korábbinál jobb lesz az Outlook Express levelező kliens és a Windows Messenger üzenetküldő alkalmazás biztonsága, így a hackereknek sokkal nehezebb dolguk lesz, ha át akarják venni a hatalmat a gyanútlan felhasználók számítógépei felett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • I94 #35
    "a részét képező megújult Internet Explorer webböngésző szoftver képes a felbukkanó reklámablakok blokkolására."
    Na ennek legalabb van ertelme.
  • CAD #34
    "Komoly várakozás előzi meg a Windows XP SP2-t" - ki a franc varja? :)) - ha megjon felteszem, oszt csa.
  • Pheel #33
    Jaaaaa, hogy 98 meg tapasztalatlan felhasználó? Akkor tényleg jó példa volt :DDDDDDDDDD
  • mir #32
    w98 auto update meg legújabb explorer. bejöttek.
    akkoriban vagy 3 hónapja neteztem, azt sem tudtam, mi merre hol mennyi. de ez akkor is egy nagyon jó péklda volt: tűzfal nélkül csak szabad préda az ember, abban reménykedhet, hogy valakinek épp nem tetszik meg. tűzfalla már kicsit jobb a helyzet.
  • Pheel #31
    Nem én mondtam :-P

    Na de a viccet félretéve: vagy nem volt rendesen updateelt, vagy nem az OS miatt jöttek be. Persze, ha fix IP-n lógna kint a gépem hónapokig, akkor én is fontosabbnak tartanám a tűzfalat, mint most.
  • mir #30
    alattam már törték fel a jól updatelt gépet amikor nem volt tűzfalam. akkor most looser vagyok?
  • Pheel #29
    Korántsem. Inkább csak nem vagyok looser
  • mrzool #28
    "BME -s barátom is arról beszélt tegnap, hogy bár nem nyitott meg vírusos levelet a "hivatalból" XP-t futtató egyetemi gépén mégis nála vendégeskedett a MyDoom pedig tűzfal és víruskergető is van rajta."

    Ilyenkor szégyellem magam, hogy ilyen lúzerek is vannak itt a BME-n... A barátodat sürgősen küldd el a virushirado.hu-ra, ott elolvashatja, mi is az a MyDoom. Magától biztosan nem került fel a gépre. Jah, és azt is mondd el a barátodnak, hogy legközelebb ne indítgasson el mindenféle idegentől kapott csatolt fájlt, mert veszélyes lehet...

    Vírusirtó és tűzfal pedig csak akkor ér valamit, ha rendszeresen frissítve is van.
  • mir #27
    "de valahogy akkor sem volt semmi problémám. "
    szerencsés vagy!
  • Pheel #26
    Egyetértünk. Velem is fordult már elő ilyen. Volt, hogy hónapokig semmi nem védte a gépem, de valahogy akkor sem volt semmi problémám. Most persze megint tűzfal mögött ülök, de nem ezért.