Rónai György

Bankkártya méretű kamerás telefon a NEC-től

Az NEC bejelentette, hogy sikerült megalkotniuk a világ első bankkártya méretű kamerás telefonját, amelyet már február végén piacra is akarnak dobni Kínában. A telefon mindössze 85 x 45 x 8,6 mm méretű és csupán 70 grammot nyom.

A mobil internetes eszköz a GSM és a GPRS szabványokat támogatja, 1,8 inches, 120 x 160 pixeles TFT kijelzője van, és egy 300,000 pixeles kamerája. A telefon 40 beépített polifonikus csengőhangja mellett a kamerája is többféle funkciót támogat. A telefont egy fülhallgató és egy mikrofon segítségével használhatjuk


"A világ legkisebb és legvékonyabb mobiltelefonja bizonyítja az NEC a piacvezető pozícióját és a mobil-technológiai fejlesztésekben való élenjárását." - mondta el Yoshiharu Tamura, a mobil divizió általános menedzsere. "Kombinálva az NEC fejlesztési, és kutatási eredményeit teljesen új koncepciójú mobiltelefonokat hozunk létre." - tette hozzá Hisatsune Watanabe a vállalat kutatólaborjának vezérigazgatója. "Az ultravékony megoldások fejlesztése fontos, ás állandó témája a vállalat kutatásainak."


A termék tervezésében, és piaci engedélyeztetésében a pekingi Mobile Terminals Development Center is szorosan együttműködött a céggel, hogy minél előbb piacra dobhassák azt. "Jelenleg az NEC mindössze 1 %-os piaci részesedéssel bír a kínai mobil piacon" - mondta el Koji Yamasaki, a cég kínai üzletimenetéért felelős vezetője. "Terveink szerint 20 készüléket mutatunk be 2004-ben, beleértve ezt a telefont is, és ezzel további 4 %-ot fogunk leharapni a piaci részesedésből. Ahhoz, hogy 2005 környékén megfelelően el lehessen indítani a 3G termékeket Kínában, a GSM/GPRS készülékek piacán már most nagyon jó alapokat kell lefektetnünk." - nyilatkozta Yamasaki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • I94 #17
  motorola rulez!
 • valaé valaé ná #15
  Egyszóval savankás.
 • Darth Sith #14
  én elvagyok a Z600 -asommal.. :)
 • GABOR16 #13
  Nekem tetszik, de ha tényleg akkora mint egy bankkártya akkor nem kell ilyen telefon 3 okból:
  1. Valószínűleg drága.
  2. Nekem túl kicsi.
  3. Félek, hogy a vékonysága miatt kettétörném ;(


  Siemens c55rulez :)
 • [HUN]PAStheLoD #12
  mint a dzsémsz bond -nak! :]]
 • davos80 #6
  c35rulez
 • bandia #1
  Szuper ez a telefon! Bár nekem kicsi, és nem túl férfias! Hogyan fogom meg! Na mind1 van akinek biztos bejön. Azért jó dolgokat tudnak manapság csinálni:)