Gege

DSL- és kábelnet-szolgáltatók árharca az Egyesült Államokban

Amerika második legnagyobb telefontársasága, az SBC Communications tegnap jelentette be nagy sávszélességű DSL szolgáltatásának ismételt árcsökkenését. Reményeik szerint a vonzóbb árfekvés növeli versenyképességüket a kábeles internet-szolgáltatókkal szemben.

Az SBC új akciójában nagyobb sávszélességet ígér alacsonyabb árak mellett. A minimum 384, maximum 1500 kbit/s-os letöltési sebességű szolgáltatásért havi 34,95 dollárt (7400 forint), míg a minimum 1,5, maximum 3 megabit/s-os letöltési sebességet nyújtó csomagért pedig 44,95 dollárt (9500 forint) kérnek. Az akció előtt ugyanezen csomagokért 64,95 és 99,95 dolláros (13 700 illetve 21 000 forint) havidíjat számoltak fel.

Az SBC képviselője úgy nyilatkozott, hogy a vállalat még nem döntötte el, milyen áron adják e csomagokat az egy éves kedvezmény lejártával. A nagy sávszélességű kapcsolatok árcsökkentésével szemben az SBC növelte az olcsóbb, de kisebb sávszélességű DSL csomagjainak árát. A maximum 384 kbit/s-os csomag egy éves akciós árát 26,95 dollárról (5700 forint) 29,95 dollárra (6300 forint) emelte. Ennek ellentételezéseképpen mindazon felhasználók számára, akik az SBC helyi, távolsági, illetve Cingular fantázianevű drótnélküli szolgáltatására is előfizettek, továbbra is 26,95 dolláros a havidíj.

Az SBC drasztikus árcsökkentése jól mutatja a Bell társaság leányvállalatai közt folyó rendkívül éles árversenyt: ezen helyi telefontársaság-óriások és a kábelnet-szolgáltatók közti harc mérlege az utóbbiak számára látszik billenni. A kábelnetes szolgáltatók uralják az otthoni szélessávú hozzáférések piacát, hiszen 2003 harmadik negyedévében az amerikai háztartások 64 százalékában voltak jelen, és csupán 36 százalékos részesedéssel jeleskedtek a DSL-szolgáltatók.

A Comcast, Cox Communications és a Time Warner Cable kábeltársaság tavaly nyáron vezette be a 3 megabites csomagot, és a 45-50 dolláros (9500-10 500 forint) havidíjak mellett nemet mondtak az árcsökkentésre, valamint arra is, hogy felvegyék a harcot a DSL-szolgáltatókkal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AtisH #15
    Összegogás=Összefogás
  • AtisH #14
    Ezt a cikket direkt a mi bosszantásunkra tették be?

    Az a gáz, hogy birkák vagyunk és megyünk a nyájjal arra, amerre terelgetnek bennünket. Összegogás meg nuku.
  • GABOR16 #13
    Nálunk is van verseny ;), csak nem ekkora :(((.
    Remélem egyszer kiélesedődik.
    Egyébként a Chellónál 512Kbit/s-os előfizetés 2 évre havi 12.000Ft.
    Csak az a adatkorlát zavar (15GB/hónap)
  • gesztenyepüré #9
    akkor nem lesz neted azt baszhatod

    :-)

  • fetyka #8
    Akkor amcsiba költözök!
    Ott legalább jó árban van a NET kapcsolat.
  • MrTressy #7
    na igen ez a kérdés már engem is foglalkoztatott....
  • TeszteloPontHu #6
    És érdekes módon odaát az alacsonyabb havidíjból is ki tudják gazdálkodni az alkalmazottak 5x magasabb fizetését. Hogy lehet ez vajon?
  • Long_Gun #5
    Akkor 1ezzünk ki abban, hogy DÖGÖLJÖN meg az ÖSSZES isp made in hun :)
  • Dave77 #4
    Nekem ADSL 512 12900.- / hó Axelero suxx