SG.hu

Kanada a világelső internethasználatban

[e-kereskedelem] Az Ipsos-Insight januári felméréséből az derül ki, hogy a világ egyes országaiban a felnőtt lakosság hány százaléka internetezik. Eszerint a világelső Kanada, ahol a megkérdezés előtti 30 napban a válaszadók 71 %-a internetezett valamilyen módon.

Kanadát Dél-Korea követi, mely országban a válaszadók 70 %-a csatlakozott a világhálóra a megkérdezés előtti egy hónap során. Az Egyesült Államokban ez az arány 68 %, így az USA a lista harmadik helyén áll. Őt követi Japán, ahol az internetező felnőttek a felnőtt lakosság 65 %-át teszik ki, majd Németország következik a rangsorban 60%-os aránnyal. Az Egyesült Királyságban az internetező felnőttek aránya 54 %, míg Franciaországban 43 %. Kína városi területein a felnőtt lakosság 41 %-a használja az internetet, míg Mexikó városi részein 37 %-uk.


A lista vége felé közeledve találhatjuk Brazília városi lakosságát, akik közül 21 % internetfelhasználó, illetve India városban élő felnőtt internetezőit - 19 %-os arányban. Dél-Afrika városban élő felnőtt lakosságának 15%-a csatlakozik az internetre, míg Oroszországban - szintén a városi lakosok között - ez az arány 10 %-os.

Az Ipsos-Insight felmérése 13 régióból, 7100 felnőtt megkérdezésével készült. A felnőtt lakosság körében történő internethasználatot illetően Németország 40 %-os növekedést mutatott föl 2003-ban. Figyelemreméltó a változás Japánban és Kínában is: a 38 %-os, illetve 37 %-os éves növekedésnek köszönhetően.


A Nielsen/NetRatings tavaly novemberi statisztikái szerint Európában az internetpenetráció 24 %, míg az Amerikai Egyesült Államokban ugyanez az arány 29 %. Latin-Amerikában a világháló elterjedtségének rátája 2 %, Ázsiában ezzel szemben 12 %-os. A világ többi részén 33 %-os az internet térhódítása.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Xboxman #3
    mert nem az volt a lényeg...
  • [HUN]PAStheLoD #1
    Rest of World powwaaa :DDDD