Spencer

Új Macrovision másolásvédelmi technológia

A Macrovision bejelentette másolásvédelmi technológiájának újgenerációs változatát, melynek segítségével a zenei felvételeket tartalmazó CD-k mind a vásárlók, mind pedig a hanglemezkiadó cégek számára sokkal attraktívabbak lehetnek.

A kiadóknak mostantól lehetőségük nyílik arra, hogy a Macrovision megoldásokkal védett CD-ken tárolt Microsoft Windows Media fájlok használati szabályzatát saját maguk szabják meg, vagyis például engedélyezhetik, hogy a zeneszámokat bizonyos előre meghatározott számú alkalommal le lehessen másolni CD-re, vagy éppen egy hordozható digitális zenelejátszóra. A Macrovision munkatársai a bejelentés kapcsán elmondták, hogy nem titkoltan abban bíznak, hogy a vásárlók kedvező fogadtatásban részesítik majd a CDS-300 névre keresztelt új technológiát. Adam Sexton, a vállalat marketing részlegének alelnöke elmondta, hogy a CDS-300 révén a Macrovision az internetes zeneboltokéhoz hasonlatos, könnyen kontrollálható másolásvédelmi rendszert szeretne meghonosítani a piacon.

A Macrovision korábbi másolásvédelmi rendszerei úgy akadályozták meg a zenei CD-k lemásolását, hogy a személyi számítógépekben található optikai meghajtók számára láthatatlanná tették a CD-ken tárolt zeneszámokat. Mivel azonban sokan a számítógépük segítségével is szeretnek zenét hallgatni, a védelmi rendszer részeként a zenei anyagok a PC-k által lejátszható Microsoft Windows Media formátumban is felkerültek a lemezre, mintegy második "session"-ként. A Macrovision természetesen ezen zenei állományok másolását is megakadályozta. A vásárlóknak az utóbbi időkben ez a megoldás egyre kevésbé tetszett, hiszen az internetes zeneboltok, az Apple Computer-féle iTunes, vagy például a Napster bizonyos korlátok között lehetővé tették a letöltött zenék CD-re, illetve zenelejátszóra történő másolását.

A Macrovision által most bejelentett CDS-300 technológia végső tesztjei még folynak, és amennyiben minden jól megy, akkor az első CDS-300 kompatibilis zenei CD-k valamikor az idei esztendő második negyedévében jelennek majd meg a kereskedelmi forgalomban. A Macrovision a CDS-300-at idővel világszerte el szeretné terjeszteni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]PAStheLoD #12
    nemtom nem tanultak-e a FADE példájából azt is feltörték ... pontosabban kiktatták az XIII-ból .. nemfogok belehalni ha csak 1-2 héttel kéőbb lesz meg az új XY album
  • arty #11
    dejo, a halalra tomoritett wma-t atkonvertalhatom mp3ba, h a lejatszom vigye ! az aztan minoseg lenne ...
  • Vik1984 #10
    A legrosszabb esetben majd a hanghartya line-in-jere rakotjuk a hangcucc kimenetet oszt kesz :-)
  • Mike at home #8
    arrol ne is beszeljunk, hogy mi ez, arukapcsolas? PC-n csak Windwos letezik. Versenyjogi torveny csunya megsertese
  • Mike at home #7
    mi meg nem fogjuk megvenni
  • aDannyBoy #6
    amit le lehet jatszani azt le is lehet masolni valahogy :)
  • juhand #5
    Lesz majd CD John is.
  • Darth Sith #4
    najó, erre inkább no comment.. :/
  • Pheel #2
    Szerinted lehet, de sajnos a valóság néha egészen más.
  • asdasdasd #1
    Szerintem amit az asztali lejátszó elolvas, azt a PC drive is elolvassa.
    A vásárló fizetheti a M$ licencedíját...
    Veszteségmentes tömörítésben teszik fel a számokat? Nem sok fog ráférni...