Spencer

A Tablet PC-k szerepe az oktatásban

Ebben a hónapban az Egyesült Államokbeli Ontarióban egy olyan új kísérleti projekt indult, melynek keretein belül egy általános iskola oktatói és tanulói Tablet PC-ket kaptak.

A projekt arra hivatott, hogy kiderítse: a legújabb számítógépes technológiák mennyiben segítik elő a gyermekek tanulását. A Northern Lights Public School több technológiai nagyvállalattal társulva vértezte fel osztálytermeit Acer TravelMate C110 típusjelzésű Tablet PC-kkel.

A kísérletben részt vevő diákok tudását tavaly szeptemberben lemérték az oktatók, így a projekt végeztével meg lehet majd állapítani, hogy a legújabb technológiák használata milyen pozitív, vagy esetleg negatív hatással volt a gyermekek tanulására, tudására. Az iskola harmincszázalékos árengedményt kapott a Tablet PC-kre, melyek így 1575 dollárba kerültek. Nick Vollerbregt, a régió oktatási szervezetének egyik informatikai vezetője az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy elsősorban azért esett a választás a már említett Acer gyártmányú Tablet PC-re, mert az értintőképernyővel rendelkezik és olyan kialakítású, hogy könnyen és egyszerűen hagyományos hordozható számítógép varázsolható belőle. Az átalakítható Tablet PC nagymértékben hasonlatosak a laptopokhoz, csak kisebbek azoknál és lecsatlakoztatható róluk a billentyűzet.

A projekt keretein belül összesen harminckét darab Tablet PC-t osztottak szét az iskolában. Az oktatók már tavaly nyáron átvehették a készülékeket, a kiválasztott diákok pedig nemrégiben jutottak hozzá a Tablet PC-khez. Az Acer TravelMate C110 az Intel Centrino technológiájára épül és esetében fontos szerephez jut a Microsoft-féle Windows XP operációs rendszer speciális Tablet PC változata. A diákok és az oktatók 802.11b szabványú vezeték nélküli számítógépes hálózat segítségével csatlakoznak az internetre, a kapcsolódási pontokat pedig a Nortel Networks biztosítja az iskola számára. A Tablet PC-ket egyébként nyugodtan haza is lehet vinni, az pedig már csak hab a tortán, hogy az iskola a gyerekek és a tanárok otthonaiban is kiépítette a megfelelő vezeték nélküli hálózatokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Vik1984 #6
    Non scola sed vitae discumus...
  • Mice #5
    mondjuk szerintem ez a csákó épp Kölcsey volt, de mindegy.

    Einstein tudomásom szerint az agyak elenyésző százalékos kihasználtságának dumájával jött

    biztos tévedek
  • mir #4
    mondjuk szerintem elég nehéz olyan dolgot mondani, ami nem használható az oktatásban...
  • oXynus #3
    Einstein valami olyat ugatott hogy az agy nem arra való hogy széttanuld hanem arra hogy tuggyad mit hol kell keresni
  • Bucser #2
    Szerintem a PiciPuhának is volt ehhez némi köze:))) Meg azért tudjuk, hogy ez úgy működik, hogy bizonyítják, hogy hasznosítható az oktatásban. Aztán a gyerek rákap, hogy ez milyen jó és vetet otthonra is:)) Csak az a baj, hogy szegény kölykök elfelejtenek gondolkodni.... Mikor már egy szimpla összeadáshoz számológépet használnak... Nem szabadna mindenhez korlátlan hozzáférést biztosítani. Pláne nem Általános iskolás korban... Ilyenkor a legfogékonyabb az ember a hülyeségekre ami a neten terjed és tuti, hogy nem tudományos munka elkészítésére használják... Szóval jó ez, de inkább gimis végzősöket meg egyetemistákat kellene vizsgálni ugyanis egy általános Iskolás gyereknél könnyen növekszik a szellemi teljesítmény.. Ráadásul látványosan... NA röviden az a véleményem, hogy ez megint egy semmit mondó kutatásnak nevezett reklámkampány.
  • Darth Sith #1
    nekem is athatnának. egyébként rájöhettek volna, ha adnak a gyereknek egy jó PC -ét, meg net kapcsolatot, sokkal könnyebben tudja meg csálni pl: a gyűjtőmunkás házikat... ez még régi tapasztalat.. :)