JohnnyCage

Mégis a különálló digitális kameráké a jövő?

Szakértők egy csoportja úgy véli, a digitális kamerával rendelkező mobiltelefonok megjelenése ellenére a felhasználók körében továbbra is a különálló digitális fényképezők lesznek a népszerűbbek.

Egy korábbi jelentés szerint a különálló digitális kamerák jövője megpecsételődött a kamera-mobilok megjelenésével, mivel a felhasználók többsége nem fog két külön készüléket vásárolni a digitális fotók elkészítéséhez és a telefonáláshoz. Ipari szakértők egy csoportja azonban úgy véli, a kamera-mobilok ugyan jók lehetnek a pillanatképek készítéséhez, de a nyaralásokról, esküvőről, ballagásról, és egyéb fontos eseményekről az emberek továbbra is inkább különálló digitális fényképezővel fognak felvételt készíteni.

"Számos felhasználó rendelkezik jó minőségű digitális fényképezővel, amelyben nagykapacitású memóriakártya, és számos hasznos funkció található, mint például az optikai zoom" - mondta John Solomon, a HP fogyasztói digitális fényképezőkkel és fotónyomtatókkal foglalkozó elnökhelyettese.

A szakértők többsége szerint a kamera-mobilok a rögzített fotók gyenge minősége, valamint az elérhető szolgáltatások csekény száma miatt nem használhatók papírképek készítéséhez. "A fontos felvételekhez a felhasználók jobb minőséget és több beállítási lehetőséget igényelnek, amit csak egy különálló digitális fényképező tud biztosítani számukra" - mondta Paul D'Andrea, a Fuji Photo Film USA alelnöke.

A két termékcsoportot azonban ennek ellenére is kedvező eladási tendenciák övezik. A fogyasztók hasznos funkciónak tartják a digitális fotók készítésének lehetőségét a mobilokban, ezért a készülékek népszerűsége lendületesen növekszik. A kamera-mobilok használata ugyanakkor rávilágít a hagyományos film nélküli fotózás előnyeire, és így növeli a digitális fényképezők keresletét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • FtranX #9
    Szerintem teljesen sohasem fgoják kiváltni a telefonok a digifényképezőgépeket. Be lehet építeni 3x-os optikai zoom-ot és vakut egy telefonba, de az a telefon biztos nem fog elférni egy cigisdobozban. (mint most az enyém).
  • TeszteloPontHu #8
    A kamera szerintem nem szinonimája a fényképezőgépnek. Így viszont nagyon félrevezető a cikk... (főleg a címe)
  • Cat #7
    addig még 2-3 év
  • SoDI--- #6
    Csak meg kell, hogy jelenjenek normális árban az első jobb minőségű telefonos kamerák szerintem, és máris meg fog változni a tendencia.
  • Conflict #3
    Szerintem is kár a fényképező gépet egybe cuccolni a telóval. Inkább a videofon felé kellene haladniuk a tervezőknek, fejlesztőknek.
    Több értelmét látom.
  • Flashy #2
    ezt enis megmondhattam volna mar regen. egyreszt szerintem hulyeseg minden szart egybeintegralni bar ez privat velemeny, masreszt egyszeruen egy telefonba fizikailag nem fer bele olyan optika amivel erdemes maradando kepeket csinalni.