Spencer

2 GB-os PC3200-as DDR memóriamodul újdonság

A Crucial Technology bejelentette, hogy megkezdte a kifejezetten AMD Athlon 64 FX, illetve AMD Opteron processzoros számítógépekbe szánt 2 GB-os kapacitású PC3200 szabványú legújabb memóriamoduljai kereskedelmi forgalmazását.

Ezen új memóriák révén immár akár olyan egyprocesszoros x86-64 architektúrájú rendszerek is építhetők, melyekben nem kevesebb mint 8 GB rendszermemória kap helyet.

A CT25672Y40B típusjelzésű regisztrált Crucial Technology memóriamodulok a Micron Technology gyártósorain készülő 256 Mbit kapacitású, 5 nanoszekundumos hozzáférési idejű DRAM memóriachipekre épülnek. A vállalat garanciát vállal arra, hogy az ECC kompatibilis 2 GB-os memóriamodul újdonságok tökéletesen használhatók mind az AMD Athlon 64 FX, AMD Opteron, mind pedig az Intel Xeon processzoros nagy teljesítményű számítógépekben. Mivel ezen rendszerek esetében a stabil működés mindennél fontosabb, a Crucial Technology az új modulokat meglehetősen konzervatív, CL=3 időzítéssel hozza forgalomba.

A 32 bites Intel Pentium 4, illetve AMD Athlon XP processzorok képtelenek 4 GB-nál nagyobb memória címzésére, ami sok esetben gondot jelent, hiszen hiába a nagy számítási teljesítmény, ha bizonyos alkalmazási környezetekben a 4 GB memória egyszerűen kevésnek bizonyul. Itt jönnek képbe a 64 GB memóriát támogató, elsősorban szerverekben történő felhasználásra szánt Intel Xeon processzorok, illetve az akár 1 TB memóriát is kezelni képes 64 bites Intel Itanium, AMD Opteron, illetve AMD Athlon 64 FX chipek. Érdekesség, hogy bár az Athlon 64 processzorok architektúrája fejlettebb, mint a Pentium 4-es chipeké, az előbbi processzorok csak 3 GB, az utóbbi chipek viszont 4 GB memória címzésére képesek. A szerver alapokon nyugvó Athlon 64 FX processzorok esetében már más a helyzet, ezen chipek ugyanis négy DIMM memóriafoglalatban akár 8 GB PC3200-as DDR (Double Data Rate) memóriát is meg tudnak címezni.

A Crucial Technology által most bejelentett 2 GB-os, ECC támogatású regisztrált PC3200-as DDR SDRAM-ok darabja 999 dollárba, vagyis mintegy 214 ezer forintba kerül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Punker #10
    engem csak az zavar hogy majd b*sznak rendesen megírni a progikat, inkább legyen kész fél évvel korábban és vegyen a felhasználó + ramot.....
  • Benedekco #7
    2008-ra sztem lesz 256GB
  • Benedekco #6
    f5??? minek? normálisan meg kéne írni azt a szar autoexec.bat-ot, ja és a config.sys-t azt csá, lehet csinálni szép boot menüt azt kész! amúgy még 2mb-al is ment
  • Lacc #1
    Ez igen... Kíváncsi vagyok hogy egy átlagfelhasználó gépébe mikor kerül ilyen PC3200-as DDR-ekből 6-8 gigányi, meg 64 bites procc :) Én olyan 4-5 évet adok neki. Vagy még annyi se talán. Inkább annyi se :D