JohnnyCage

A HP harcol a fájlcserélők ellen

A Hewlett-Packard vezetői a CES kiállításon jelentették be, hogy a társaság a jövőben minden eszközzel segíteni fogja a szórakoztatóipar képviselőit az illegális online terjesztés megfékezésében.

Carly Fiorina, a HP vezérigazgatója olyan előadók és színészek társaságában beszélt a napokban megrendezett Consumer Electronics Show (CES) kiállításon, mint Sheryl Crow, The Edge, a U2 gitárosa, valamint Ben Affleck. A vezetőnő a jelenlévőknek megígérte, hogy a HP a jövőben meg fogja védeni az előadók jogait az általa gyártott eszközökkel.


Carly Fiorina, a HP elnöke a CES-en tartott beszéde közben

Fiorina a társaság váratlan lépését azzal indokolta, hogy a fájlcserélők aláaknázzák az amerikai gazdaságot, és rontják az általános nemzeti morált. "Az, hogy el tudjuk lopni a zenét nem jelenti azt, hogy ezt is kellene tennünk. Ez illegális, és mint technológiai cég, mindent meg kell tennünk ezen jelenség felszámolása érdekében" - mondta a vezető.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Carly Fiorina HP elnök Toby Keith, Sheryl Crow, Dr. Dre, Jimmy Iovine és The Edge (a U2 tagja) társaságában - a zenészek a kalózkodás megszüntetéséről beszéltek

Fiorina elmondása szerint a HP a legjobb szoftvert fogja kifejleszteni vagy megvásárolni ahhoz, hogy biztosítsa a szerzői jogok által védett tartalmak biztonságát készülékein. A PC-gyártó termékei a jövőben kivéltel nélkül támogatni fogják a digitális másolásvédelmi technológiákat, és maximálisan ki is használják majd azok képességeit. A társaság egyébként a napokban jelentette be, hogy az Apple iPod alapjaira építve hamarosan saját digitális zenelejátszót ad ki, számítógépeire pedig előre feltelepíti az Apple Computer iTunes szoftverét.

"Az elmúlt néhány évben az internetezők mindent megtehettek, még olyan dolgokat is, amelyekről maguk is tudták, hogy az nem helyes" - mondta Jimmy Iovine, a Universal Interscope elnöke a rendezvényen hozzátéve, hogy a kiadók támogatni fogják a HP-t a társaság tervében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MaDFoX #25
    Egyebkent meg most jutott eszembe:
    Ha a spemmerek szarnak arra hogy en nem akarok buzi illegalis hirdeteseket olvasni, akkor en is szarok arra hogy mit rinyalnak az "eloadok" a cadillac-okban ulve. (nem mintha osszefuggne, de igy esik jol)
  • MaDFoX #24
    Marrrhasag!
    Azt csinalok a gepemen amit akarok, legfeljebb ezentul nem akarok windowst - palladiumot futtatni, jatszani, mittomenmitcsinalni, maradok annal ami ingyen van vagy jol el lehet lopni es szarok a halakra... :S
    (majd ha akkora lesz a fizetesem hogy vasarolgathatok osszevissza, vagy erdemesnek tartok ra valamit hogy megvegyem akkor...)
  • Pintyőke #21
    En a HP helyeben nem vertem volna ezt nagy dobra. Lehet, hogy a kiadoknak kellokepp benyalt ezzel, de szamos kuncsaftot veszitett, az biztos. Kerdes, hogy melyik eri meg neki jobban.

    ix: Igaz amit irtal, csak abba is gondolj bele, hogy ezt szepen a visszalyara is lehet foditani. Gondolj bele! Pl.: Mindenki olyan chipet forgalmaz majd amiben a szerzoi jogokat figyelo algoritmus is bele van epitve. Erre Te alapitasz egy ceget, ami olyan chipet gyart, amibol ez a vedelem kimarad. Nana, hogy szarra keresed magadat. Hat ezert IS nem fog egykonnyen megvaltozni a vilag a kiadok kedve szerint. Minden mindennel osszefugg, tehat nagyon at kell latniuk a helyzetet es szinte biztos vagyok abban, hogy ez a strategia nem fog helyt allni. Mostantol maskepp kell tekinteniuk az egeszre, nem ugy mint eddig (aranytojast tojo tyuk).
  • asdasdasd #20
    Szegény bőrjakós zenészek ilyen ingyenkajás bemutatókra járnak olyan szarul megy nekik...
  • gz8 #16
    Ez is pénz kérdése... Ha csak tizedannyit keresnék havonta, mint doktor Tré, akkor már tele lenne legális CD-vel a lakásom

    A jelenlegi fizetések és a CD-k ára közt iszonyatos aránytalanság van. Könnyű a f*szunkat más pénztárcájával verni!
  • juhand #14
    Lesz egy-két cég aki abból fog nagyot kaszálni, hogy lesza ja a TCPA-t meg a többi marhaságot. Nem tudom kik lesznek azok, de remélem ők is gyártanak majd jó cuccot.
    ui: ezentúl vigyázz milyen HP nyomtató drivert telepítesz :-)))
  • tomo #12
    a jobb szélső - idézem : "az U2 együttes egyik gitárosa" . segítek, The Edge-nek hívják.
  • gz8 #9
    Gondolom a monochrome/monokróm videókártyára és az XT-re gondoltál
  • FtranX #7
    ja, meg még speaker se lesz benne, nehogy valaki cseles módon azon halgasson mp3-at. )
  • [NST]Cifu #4
    Nem teljesen vágom a problémát. Ezentúl talán majd a HP PC-ken nem lehet majd MP3-akat halgatni? :)