JohnnyCage

A notebookóriás Compal felvásárolta az MSI egyik leányvállalatát

A tajvani notebook gyártó Compal Electronics többségi tulajdont szerzett a Micro-Star International (MSI) Accesstek elnevezésű, optikai meghajtók gyártásával foglalkozó leányvállalatában.

A hírt maga a Compal Electronics jelentette be. A két cég megállapodása szerint a Compal Electronics megszerezte az Accesstek több, mint 50 százalékát, miközben az MSI részesedése 10 százalék alá csökkent a vállalkozásból. Az alaplapgyártó Micro-Star International korábban az Accesstek 57,74 százalékát birtokolta. Az MSI a tajvani tőzsdefelügyeletnek benyújtott jelentésében megerősítette a két társaság között létrejött tranzakciót.

A világ második legnagyobb notebook gyártójaként ismert Compal Electronics mintegy 336 millió tajvani dollárt fizetett az Accesstek többségi tulajdonáért. A társaság a szakértők szerint elsősorban a notebookokba szánt optikai meghajtók gyártóitól való függőségét szeretné csökkenteni a lépéssel.

A Compal a hírek szerint máris jelentős változatásokat tervez a CD-RW újraíró, kombinált DVD-ROM/CD-RW, és DVD-Dual meghajtókat gyártó cégnél. Az Accesstek elnöke a jövőben az a Benson Wang lesz, aki egyúttal a Compal alelnöki tisztségét is betölti. A Compal emellett a társaság teljes DVD meghajtó fejlesztési részlegét átcsoportosítja az újonnan megszerzett leányvállalathoz.

A Micro-Star Internationallal kötött tranzakció a szakértők szerint egy széleskörű együttműködés kezdetét jelentheti a két óriáscég között. Az MSI több alaplap gyártó riválisát követve a közelmúltban belépett a notebook üzletágba, és a cég készülékeinek egy részét feltételezhetően a Compal fogja gyártani.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!