JohnnyCage

Az eladások növekedését regisztrálta a zeneipar

Bár a 2003-as év bevételei túlzottan nagy optimizmusra még nem adnak okot a zeneipar számára, a negyedik negyedéves eredmények annál inkább kedvező tendenciákról árulkodnak.

Annak ellenére, hogy a zenerajongók körében óriási felháborodást váltott ki a lemezkiadók közelmúltban elindított persorozata, a zeneipar képviselői az elmúlt év utolsó negyedéven jelentős mértékű fellendülést tapasztaltak az eladásokban.

Miközben az elmúlt év egészét tekintve a lemezkiadók bevételei nem emelkedtek a 2002-es évhez képest, 2003 utolsó negyedében az eladások már ugrásszerű növekedést mutattak, amely a világgazdasági helyzet javulása mellett arra is utal, hogy a felhasználók lassan feledni kezdik a zeneipar sokat kritizált lépéseit.

A Nielsen SoundScan friss adatai azt bizonyítják, hogy a gazdasági fellendülés igen kedvező hatással volt a zeneipar bevételeire. 2003-ban a zeneipar teljes eladásai 0,8 százalékkal estek vissza az előző évhez képest, a bevételek pedig 3,6 százalékkal csökkentek a vizsgált időszakban. 2003 utolsó három hónapjában azonban 10,5 százalékkal növekedtek a lemezkiadók eladásai 2002 azonos időszakához viszonyítva, amely a bevételeket tekintve is mintegy 4,3 százalékos javulást jelent.

A sikeres területeket tekintve 2003-ban 78,5 százalékkal több zenei videót értékesítettek a kiadók, mint a megelőző évben. Ezzel egyidőben a DVD-Audio lemezek eladásai 104,5 százalékkal emelkedtek. Az elmúlt év második felében mintegy 19,2 millió zeneszámot értékesítettek a társaságok a fizetős online zeneszolgáltatásokon keresztül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]PAStheLoD #3
    lol
    nemtom biztos ráfogják a sok perre..