Berta Sándor

Kaspersky - vírusadatbázis-frissítés háromóránként

A népszerű orosz vírusirtó szoftvereket fejlesztő cég úgy döntött, hogy a jövőben még gyorsabban akar reagálni a növekvő vírusveszélyekre, ezért kifejlesztették a Rapid Virus Response névre keresztelt új vírusadatbázis-frissítő technológiát.

Az orosz vállalat szerint a Rapid Virus Response-nek köszönhetően ezentúl minden vírusirtó három óránként automatikusan frissíti majd a vírusadatbázisát. A felhasználók ezáltal az eddigieknél jóval hatékonyabb módon szállhatnak szembe a különböző számítógépes kártevőkkel.

Az orosz fejlesztők azzal indokolták az RVR szükségességét, hogy az elmúlt hónapokban négyszeresére nőtt a vírusok gyakorisága és száma. Ezáltal kénytelenek voltak a kezdeti napi két frissítési alkalmat három, majd négy frissítésre cserélni, nyilatkozta Denis Zenkin, a Kaspersky AntiVirus szóvivője. Érthető tehát, hogy a napi négyszeri alkalomnál már logikusabb lépés volt a 3 óránként történő frissítés.

A három óránkénti folyamat részeként minden modul megújul. Természetesen az update történhet automatikusan, de a felhasználó felügyelete mellett is. A Kaspersky abban is előtte jár a többi vírusirtó szoftver-készítő cégnek, hogy átvizsgálják a frissítéseket is, ezáltal a minimálisra igyekeznek szűkíteni a téves riasztások számát. A vállalat arra is figyel, hogy a frissítések maximális mértékben kompatibilisek legyenek a felhasználók hardver- és szoftvereszközeivel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Darth Sith #3
    norton 2004sem túl jó, de azért a szemét nagy részétől megvéd. :/
  • Csudri #1
    Kell is, mert a ZoneAlarm-on úgy jönnek át mostanában a trójai cuccok, mint a pinty!