Spencer

Az Intel beszáll a televíziópiacra

A napokban olyan jelentések láttak napvilágot, melyek szerint az Intel hamarosan belép a televíziós készülékbe szánt digitális processzorok piacára.

Elemzők szerint ennek következtében a közeljövőben a vártnál nagyobb ütemben fog csökkenni a projektoros digitális televíziók ára, ezzel párhuzamosan pedig rendkívüli mértékben felgyorsulhat a nagy felbontású HDTV (High-Definition Television) készülékek térnyerése. A The New York Times értesülései szerint Paul Otellini, az Intel elnöke várhatóan a jövő hónapban Las Vegas-ban megrendezendő CES (Consumer Electronics Show) szakkiállítás keretein belül fog először a nagyközönség előtt beszélni a vállalat ez irányú terveiről. Az Intel munkatársai egyelőre nem kívántak kommentárt fűzni az ügyhöz.


Az Intel által kifejlesztett úgynevezett LCOS (Liquid Crystal On Silicon) technológia révén minden korábbinál olcsóbb high-tech televíziós készülékeket lehet majd gyártani. Richard Doherty, a seafordi (New York) székhelyű The Envisioneering Group kutatási igazgatója az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy ebben a piaci szegmensben az eddigiekben a Texas Instruments féle DLP (Digital Light Projector) technológia lényegében egyeduralkodó volt, most azonban az Intel felbukkanása alaposan felélénkítheti a piacot.

Ashley Domis, az ARS piackutató cég elemzője felhívja a figyelmet arra, hogy bár a projektoros televíziókról mostanság sokkal kevesebbet lehet hallani, mint például a folyadékkristályos, vagy plazmakijelzős készülékekről, azonban az Intel képes lehet arra, hogy alaposan megreformálja a piacot és előtérbe hozza a projektoros készülékeket. Mindenki tudja, hogy az Intel mire volt képes a személyi számítógépek piacán, ennek megfelelően véleményem szerint a vállalat a televíziós készülékek piacán is képes maradandót alkotni - mondta Domis, majd hozzátette, hogy az Intel LCOS technológiája sokkal olcsóbb, mint a Texas Intsruments féle DLP megoldás, ennek köszönhetően pedig a közeljövőben jelentős mértékben csökkenhet a projektoros digitális TV-k ára. Domis szerint az LCOS egyik legnagyobb előnye, hogy közel olyan vékony televíziókat lehet gyártani a segítségével, mint amilyen vékonyak a folyadékkristályos kijelzővel szerelt készülékek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Yfel #5
    Én is drukkolok nekik, bár a projection TV-k piacán égetőbb problémák is vannak mint a processzor ára. A TV-k elég megengedhetők úgy ahogy vannak, viszont ha nem egy szinten vagy a képernyővel, akkor sokkal sötétebbnek látod a képet mint amilyennek lennie kellene... erre kellene leginkább koncentrálni :o) - ha ezt meg tudják oldani, akkor én is proj. TV-t fogok venni.

    Y
  • ZsilBi #4
    Lassan intel cipokben fogunk inteles kaját enni...
  • Chappy #2
    Szerintem is! Ilyet veszek!