Berta Sándor

Ingyenes PC reklámnézéssel egybekötve

A brit Metronomy cég 2004 február-márciusától olyan számítógépeket dob piacra, amelyeket bárki ingyen hazavihet és használhat. A szerencsések azonban ennek fejében kénytelenek 20 percenként megtekinteni egy 1 perces reklámblokkot.

A reklámfilmeket havonta mindig egy CD-n kapják meg. Amennyiben nem telepítik fel a lemez tartalmát, a PC nem működik. A felajánlott számítógép gyártója az IBM, a "motorja" 2,4 GHz-es Intel Celeron processzor. Mindezt a 256 MB memória, a 40 GB-os merevlemez és az IBM E54 típusú monitor egészíti ki. A video- és a hangkártya integrált, a rendszer részét képezi még egy DVD-olvasó, egy hangfalszett és egy 56 Kbps-os modem is. Az 1140 eurót érő masina tartalmazza az előre feltelepített Windows XP Home operációs rendszert is.

A szerencsés nyertesek 36 hónapig használhatják a PC-t, utána egy új számítógépet kapnak. Szintén kikötés, hogy vagy 30 órát havonta, vagy 1 órát naponta a gépnek mennie kell. Havonta egyszer a felhasználóknak az internetre is fel kell csatlakozniuk. A reklámblokkot az indítása előtti 1 perccel egy figyelmeztető jelzés előzi meg.

Az elkövetkező években - a Metronomy becslése szerint -mintegy kétmillió ilyen PC kerülhet a piacra. Az ötlet nem új, az AOL 1999-ben már indított hasonló kezdeményezést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Csudri #19
    Most olvasom a Metronomy oldalán, hogy egyenlőre UK. Remélem lassan nálunk is lesz ilyen. Seti-hez, Linuxhoz, meg tűzfalnak jól lenne.
  • Csudri #18
    Ez világos, hogy nem lehet kivenni belőle semmit. De hozzá sem lehet rakni? Mert az integrált intel vga elég fosi. Tennék bele egy gef2ti-t aztán mehet a cucc.
  • Csudri #17
    Hoppá! hehe Így a szorgalmi időszak végén már nagyon láma vagyok!
  • irkab1rka #16
    build szervernek jó lesz :) wuhahahahaaaaa
  • Cat #14
    probáltad már a cikk alján lévő kapcsolodo linkek között nézni? :D
  • SuperCow #11
    ahogy megjelennek ezek a gépek, biztos vagyok benne hogy valaki megírja azt a programot ami megakadályozza a reklámok lefutását. Vagy egy olyasmit ír hogy egybe futtasa le az összes reklámot és míg suliba vagyok megy a 1 havi reklám.
  • gz8 #10
    Csak van egy kis bibi: lehet hogy még nem hallottál róla, de már létezik egy ideje olyan BIOS, amely csak egy specifikus string meglétekor enged bootolni; ha nincs benne, úgy a gép se megy.
  • [HUN]PAStheLoD #9
    pont erre gondoltam :))
  • Surranó #8
    Minek szétkapni? Talán befagy a biosz, ha format cékettőspont? Akkor megflesseljük :)
  • Zoldalma #7
    Soha....pont azert mert itt a reklamnak semmifele hatasa nem lenne epp a lentebb irtak miatt, azaz szinte senki nem nezne, csak szetkapna a gepet...