Spencer

System Restore-hoz hasonló funkciók régebbi Windowsokra is

Az Egyesült Királyságbeli Waycam Technologies egy olyan adat visszaállítási szoftverrel rukkolt elő, mely System Restore funkciókkal ruházza fel a korábbi Windows operációs rendszereket.

A lincolnshire-i székhelyű vállalat újdonsága a fejlesztők elmondása szerint védelmet nyújt a különböző PC-s balesetek ellen, így többek közt vírus támadások esetében is jól használható. A szoftver a személyi számítógépek merevlemezén létrehoz egy úgynevezett védett területet, ahova később a merevlemez tartalmának összes változását elmenti, majd pedig szükség esetén képes a korábbi állapotok visszaállítására.

A Goldensoft Recovery Seriest elsősorban azon kisvállalkozások és otthoni felhasználók számára ajánlják, akik egy extra védelmi megoldással szeretnék ellátni számítógépes rendszereiket. A szoftver nagy mértékben hasonlít a Microsoft-féle Windows XP operációs rendszerben fellelhető System Restore alkalmazásra, melynek segítségével vészhelyzetben visszaállíthatók a PC-k egyes korábbi állapotai. A Goldensoft Recovery Series minden Windows 95 utáni Microsoft operációs rendszeren használható.

Paul Waygood, a Waycam Technologies ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy bár a Windows XP-féle System Restore és a cég új szoftvere között számos hasonlóság fedezhető fel, a Goldensoft Recovery Series sokkal fejlettebb, mint konkurense, segítségével ugyanis még abban az esetben is visszaállítható a PC-k egy-egy korábbi állapota, ha az operációs rendszer különböző okokból komoly sérüléseket szenvedett. "A System Restore csak akkor működik, ha az operációs rendszer működik. Ha valamilyen okból kifolyólag az operációs rendszer nem tud betöltődni, a System Restore-t nem lehet használni, ezzel szemben a mi termékünk már az operációs rendszer indulása előtt működésbe lép, és teljesen független attól" - nyilatkozta Waygood, majd hozzátette, hogy a Goldensoft Recovery Series révén akár kompletten törölt partíciókat is helyre lehet állítani. Lényeges szempont, hogy például egy 20 GB kapacitású merevlemez esetében a szoftver mindössze 10 MB védett helyet tart fenn magának, vagyis még az sem mondható el a 35 fontba kerülő Goldensoft Recovery Seriesről, hogy pazarolja az adattároló kapacitást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gz8 #2
    Ezért találták ki a ghostot :))
  • [HUN]PAStheLoD #1
    én a windóz szerver 2003 enterprájz edisönön is kikapcsoltam de ha ez kell valakinek ... max. sajnálom :)