Rónai György

Egy digitális fényképezőgép nyerte az Anglia legjobb kütyüje címet

Egy magazin szavazást indított több kategóriában mobil készülékeket illetően, és nagy meglepetésre nem egy mobiltelefon, hanem egy digitális fényképezőgép nyerte el az év kütyüje közönségdíjat. A Pentax Optio S az Apple iPod MP3 készülékét, valamint a Sony Ericsson T610-et is maga mögé utasította.

"Az eredmény meglepetésként ért bennünket" mondta el Adam Vaughan, a T3 szerkesztője a BBC Online-nak. "Úgy gondoltuk, hogy simán az iPod fog nyerni, már csak a hatalmas reklámkampánya és elismertsége miatt is." A 2003-as év azonban egyértelműen a digitális kamerák éve volt, ugyanis idén először haladta meg a digitális kamerák eladása a hagyományos fényképezőgépekét. Ugyan 2004 folyamán tovább fog nőni ezek népszerűsége, ezen a területen azonban mégsem várható jelentősebb árcsökkenés.


Pentax Optio S

A T3 olvasói szavazása alapján a legcsúnyább mobil készülék díját a Motorola A830 vitte el, míg a leginkább túlárazott eszköznek járó "elismerést" a NEC e606-os mobilja nyerte, pedig mindkét telefon már 3G-s kapcsolódásra is képes. Vaughan elmondása szerint "A 3G idei pályafutása érdekes, új szolgáltatásokat hozott ugyan, de semmi esetre sem briliáns mobil készülékeket. A NEC mobilja jelentette a 3G megjelenését Angliában, a Motorola telefonja pedig olyan volt, mintha 10 évet haladtunk volna az időben - visszafele."

Természetesen ezek óta már jobb készülékek is napvilágot láttak, és Vaughan szerint a 2004-es év már a mobil videórögzítő eszközök, esetleg mobiltelefonok éve lesz. A minőségbeli változások, az akkumulátorok élettartam javulása, valamint a neves gyártók átgondoltabb mobiltelefonjai is egyre inkább a videotelefonok népszerűségnövekedésének irányába fognak hatni.

A legcsúnyábbak a Motorola A830 és a NEC e606

A T3 felmérése - amely több mint 1500 olvasó körében zajlott -, kitért a leghasznosabb eszköz címére is, amelyet a Blaupunkt DX-R52 autós navigáció és hi-fi rendszere nyert el, a negyedik helyen pedig a Nintendo GameBoy Advance SP végzett.

Az érdekesség számba menő Segway roller - amelyet egyébként bizonyos hibái miatt visszahívott már a gyártója - pedig a "Legvonzóbb eszköz az ellenkező nem számára" titulust nyerte el az újság által meghirdetett olvasói szavazáson.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Darth Sith #3
    naja. 2100 meg 3100 kaki. :)