Alex

Európában is bemutatták a Cyber-shot U40 fényképezőgépet

A Sony Europe bemutatta a nagyközönségnek a Cyber-shot U termékcsaládja legújabb tagját, a Cyber-shot DSC-U40-t. Az elődjénél 10 százalékkal még karcsúbb, egyedülálló stílussal rendelkező, zsebben hordható Sony modell 2004. januárjában kerül Európában a boltokba, és három színváltozatban lesz kapható.

A Cyber-shot U40 egyszerűen használható és temérdek szolgáltatást nyújt. A lencsevédő elcsúsztatásával a fényképezőgép egy másodpercen belül alkalmas egy 2 Megapixel felbontású kép elkészítésére. A képek megkomponálásához és ellenőrzéséhez a Cyber-shot DSC-U40 1 colos 64 500 pixeles hibrid LCD kijelzőt állít csatasorba. A kijelző különleges képalkotó eljárás alkalmazása lehetővé teszi, hogy nagyon világos kültéri fényviszonyok - pl. tengerparton vagy a sípályán - és alacsonyabb megvilágítás mellett is egyaránt tiszta és éles maradjon a kép.

A DSC-U40 öt választható "helyszín üzemmóddal" rendelkezik, amelyekkel a készülék automatikusan felkészíthető a fényképezési viszonyokra: az előre tárolt beállítások az "éjszakai", "aktív szabadidő", "lágy portré", "reflektorfény" és "színes táj", melyekről 1632×1224-es vagy 640×480-as felvétel készíthető.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képre a nagyításhoz

A korábbi modellek felszereltségéhez képest a DSC-U40 most egy 5 lépcsős fehéregyensúly-beállítási lehetőséggel bővült, így a legkülönfélébb fényviszonyok között is tökéletes képeket lehet készíteni. A fényképezőgép ez eddiginél nagyobb teljesítményű sorozatfelvétel üzemmóddal rendelkezik, ami gyors egymásutánban 10 VGA felbontású képet vagy 2 magas minőségű, ténylegesen 2 megapixel felbontású képet készít. A mellékelt két nagy teljesítményű akkumulátor elegendő energiát biztosít a fényképezőgép számára a tökéletes képek elkészítéséhez.

A Cyber-shot DSC-U40, a Sony MPEG Movie EX technológia segítségével hang nélküli videofelvétel készítésére is alkalmas, a felvétel hosszának pedig csak a behelyezett Memory Stick Duo vagy Memory Stick PRO Duo tárolókapacitása szab határt.

A fényképek és a mozgóképek tárolása Memory Stick Duo kártyán történik, így lehetővé válik a képek átvitele más, Memory Stick kompatibilis termékbe is pl. TV készülékbe, telefonba és számítógépre. Mivel a Memory Stick Duo sokkal kisebb méretű, mint a hagyományos méretű Memory Stick, a DSC-U40 tartozékai között megtalálható egy Memory Stick adapter is, ami lehetővé teszi a készülékkel készített és Memory Stick Duón tárolt tartalom lejátszását, hagyományos Memory Stick meghajtóval rendelkező eszközökön is.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képre a nagyításhoz

A Cyber-shot DSC-U40 PictBridge kompatibilis, ami azt jelenti, hogy a képek közvetlenül a fényképezőgépből nyomtathatóak ki. A kijelző alkalmas a fénykép kiválasztására és a mellékelt USB kábelen át, közvetlenül egy PictBridge kompatibilis nyomtatóra lehet küldeni azokat anélkül, hogy szükség lenne számítógépre. A fényképezőgéphez képátviteli szoftvert is tartozik. A készülék feszültségellátását is biztosító USB csatlakoztatás kialakítását követően ez a szoftver automatikusan átmásolja a képeket egy PC-re, ahol szerkeszthető és e-mailben továbbküldhető.

A gép tömege mindössze 83 gramm (tartozékokkal 114), méretei 82,8×39,0×26,0 mm. A bekapcsolás után 1 másodperccel már használható, áramellátását két AAA nikkel-metálhidrid akkumulátor biztosítja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ligend #8
    Szegeny csajra rabittyeszthettek volna egy normalis szemuveget is, mert ennek kb. olyan a kerete, mint amilyeneket az SZTK-ban irnak ki. :-)

    Tudom, csak a jobb kezet kellene figyelnem...
  • KM #5
    De jó ám!!!
  • Amero #4
    Az F828, az jó...
  • Darth Sith #3
    hát nem. 3-4megapix a min. ha ebbőla gépből csinálnak eg 5megapixeleset, meg egy kicsit nagyobb LCD ét rányomnak a hátuljára talán többen megveszik. :)
  • WiZZaRD #2
    fix optikas a kepet nezve, hat ez igy mindenre jo, csak fenykepezni nem. 2MP mar alacsony, ma inkabb a 3MP az altalanos szint. Raadasul sony is:) szal ez a gep nem sokra jo