Rónai György

A SiS is beszáll az XBOX2-be

A Dow Jones Business News szerint a Silicon Integrated Systems is szerződést nyert a Microsoftnál, amely alapján a készülő XBOX2 bizonyos alkatrészeit ő fogja szállítani.

"A jövő termékeibe integrálni fogjuk a SiS csúcstechnológiás média I/O vezérlőjét is, hogy innovatív XBOX termékekkel, és szolgáltatásokkal is támogassuk a digitális szórakoztató életstílust." mondta Todd Holmdahl, a Microsoft XBOX hardver menedzsere.

Még nem tudni pontosan, hogy milyen megoldásokat is fog támogatni a SiS vezérlője, azonban számíthatunk csúcsminőségű 7.1-es Dolby Digital audió, Serial ATA-150/300 IDE vezérlő, hálózati csatoló, WLAN és USB3.0 megoldás, és akár Flash kártya olvasó beépítésére is.

Mint azt nem sokkal ezelőtt megtudhattuk, a Microsoft már az ATI-val, és az IBM-el is technológiai szerződéseket kötött, azonban további részleteket egyelőre nem árultak el, a 3 cég által, az XBOX2 számára szállított technológiákról.

A most megkötött szerződés a SiS-nek természetesen további közvetett előnyökkel is járhat, amennyiben maradéktalanul teljesíteni tudja a redmondi szoftveróriás követelményeit. A SiS-nek jelenleg minden elismerésre szüksége van, amennyiben talpon akar maradni a chipset-ek és egyéb multimédiás megoldások piacán, ugyanis hozzá kell tenni, hogy a cég csak az utóbbi időben vált egyátalán nyereségessé.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!