dikkma

Microsoft: fókuszban a Longhorn

A Microsoft már most igyekszik a következő Windows operációs rendszer, a Longhorn zászlaja alá gyűjteni a szoftverfejlesztőket.

A Los Angelesben megrendezendő Fejlesztői Konferencián a Microsoft több magas beosztású vezetője, köztük Bill Gates tart előadást a 2006-ban esedékes, Longhorn néven fejlesztett új Windows operációs rendszer részleteiről, és ennek kapcsán a vállalat stratégiájáról. Az előadók célja, hogy a meggyőzzék a szoftverfejlesztőket az új platform előnyeiről.

A konferencia minden résztvevője ajándékba kap egy DVD-lemezt, amely tartalmazza a Longhorn egy előzetes bétáját, a Microsoft Whidbey kódnevű Visual Studio.Net fejlesztői eszközét, és a Yukon kódnevű SQL-Server adatbáziskezelő szoftverét. A vállalat ezzel is ösztönözni szeretné a várhatóan 2004 végén piacra kerülő termékei iránti érdeklődést.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képre a nagyításhoz

A Microsoft sikere nagymértékben függ a Windows alapú alkalmazások fejlesztőitől, hiszen a Longhorn megjelenésekor szükség lesz olyan szoftverekre, amelyek kihasználják annak képességeit. A vállalat reményei szerint azzal, hogy betekintést engednek az ilyen alkalmazások készítéséhez szükséges eszközök technikai részleteibe, sikerül meggyőzni a vállalatok döntéshozóit rendszereik biztonságosságáról. Ez ugyanis kényes téma a Microsoftnál: a szoftveróriás pont a múlt héten számolt be arról, hogy termékeik sebezhetőségével kapcsolatos aggodalmak hatására az elmúlt negyedévben a vártnál nagyobb mértékben lassultak az eladások. Eközben a vezetők, mint Steve Ballmer, nem győzik hangsúlyozni a vállalat biztonság iránti elkötelezettségét.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képre a nagyításhoz

A konferencia remek lehetőséget kínál az alkalmazásfejlesztő szoftverek terén végbemenő változások bemutatására is. Az előadások során szó esik majd arról, miként lehet a .Net-ben rejlő lehetőségek kiaknázásával stabilabb, biztonságosabb, és a számítógépek teljesítményét jobban kiaknázó alkalmazásokat írni.

Bár a Longhorn megjelenése csak két-három év múlva várható, a fejlesztők már most hasznát vehetik a Microsoft által kínált újdonságoknak. A vállalatnak pedig szüksége is van ezekre a fejlesztőkre, hiszen a nyílt forráskódú szoftverek közössége egyre erősebb.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • whitehawk #22
    atomstabil: én tanultam vmit a maghasadásról is :DDDD
  • Devla #21
    Hol elsz te? Eddig se volt ingyen, alternativak vannak es megis sokan inkabb megveszik. Mellesleg masodik kepen meg aktivalas is van...
  • mainruler #16
    Nálam a 2K soha nem fagyott le (igaz, egyre lassabban indul). Most ünnepelte a kétéves születésnapját! A Win98-at átlag 2-3 havonta kell újratelepíteni, mert addigra teljesen leamortizálódik. Az XP egy rakás fos. Ezek után igazán megérhetné neked az a kis kellemetlenség a bejelentkezéssel a stabilitás érdekében (ha tudnán, mennyit kell bütykölni, mire egy 2K és egy W98 normálisan működik hálózatban...), nem? :)
  • dikki*yysw #14
    Ne feledd, hogy 2006-ban érkezik csak! Az M$ számításai szerint akkorra 4-6 GHz-es processzor, 2 gb ram, a mainál 3x erősebb videókártya, és 1 terrabyte tárhely lesz az átlagos (!!) gép jellemzői.
  • uLaE Cyrus #13
    Szerintem a longhorn csak egy csecsebecse de semmi több!Atom erös gépp kell majd hogy rendesen fusson!Az xp is elbaszott rendszer!Nem hogy egyszerübb lene,inlább bonyolitsák!Én win2003-hasznalok Ez is gánya,de legalább nincs benne csecsebecse :)És stabil!
  • Joe #9
    Találgathatok: Állami cég? :-)))
  • Zoldalma #5
    "az xp atomstabil szvsz"
    Ezt sztem azert annyira nem kell hangoztatni... :o)
    Stabilnal viszonylag stabil...de h atomstabil lenne, az azert eleg erosen tulzas :o)
  • gz8 #2
    Ha már nem jó, akkor legyen jó nagy!