Spencer

Toshiba kéziszámítógép újdonságok

A Toshiba bejelentette legújabb kéziszámítógépét, az E800 Pocket PC-t, mely elődeinél jobb minőségű folyadékkristályos kijelzőt, integrált vezeték nélküli Wi-Fi kontrollert, VoIP (Voice over IP) szoftvert, valamint több különböző beszédfelismerési alkalmazást tudhat magáénak.

Az 599 dolláros, vagyis mintegy 130 ezer forintos áron kapható Toshiba E800 mellett ugyancsak most debütált az olcsóbb, konkrétan 299 dolláros (65 ezer forint) árú Toshiba E400-as kéziszámítógép is, mely szolgáltatások tekintetében hasonló az E800-hoz, viszont hiányzik belőle a Wi-Fi, illetve VoIP támogatás. Az E400 és az E800 közös vonása a Microsoft féle legújabb mobil operációs rendszer, vagyis a Windows Mobile 2003, a hangparancsok segítségével irányítható naptár alkalmazás, valamint egy az elektronikus levelek és egyéb szöveges dokumentumok felolvasására képes speciális szoftver.

A Toshiba E800 a VLI által kifejlesztett VoIP szoftver révén képes az IP hálózatokon keresztüli telefonhívások kezelésére. A VoIP szolgáltatások mostanság egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a felhasználók körében, ugyanis segítségükkel akár jelentős mértékben is csökkenthetők a telekommunikációra fordított költségek, igaz a VoIP technológia kapcsán a túlzott komplexitást és a biztonsági nehézségeket sokan komoly hátráltató tényezőkként említik.

Todd Kort, a Gartner Dataquest piackutató cég elemzője felhívja a figyelmet arra, hogy az E800-as kéziszámítógépbe a japán gyártó nem kevesebb mint 128 MB RAM memóriát integrál, ily módon a Toshiba újdonsága jelen pillanatban az ipar egyik legnagyobb memóriával szerelt PDA-ja. Kort kiemelte, hogy manapság még sok olyan asztali számítógépet és notebookot lehet kapni, mely az E800-hoz hasonló méretű memóriával rendelkezik. A 400 MHz-es frekvenciájú Intel PXA263 XScale mikroprocesszorral szerelt Toshiba E800 4 colos képátlójú folyadékkristályos kijelzőjének felbontása 480x640 pixel, a 300 MHz-es Intel PXA261 XScale chippel ellátott Toshiba E400 pedig 3,5 colos méretű, 240x320 pixeles felbontású LCD-vel büszkélkedhet. Utóbbi modell egyébként 64 MB RAM-ot tudhat magáénak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kisponty #2
    Merakkor veszel? Mi vagy, valami E.t.?