Spencer

Friss információk a Dell új PDA-járól

Egy az FCC (Federal Communications Commission) internetes oldalain megjelent dokumentumból kiderül, hogy a Dell közeljövőben bemutatkozó legújabb kéziszámítógépe, az Axim X3 szolgáltatási kör tekintetében nagy mértékben hasonlítani fog a korábbi Axim modellekre, fizikai méretét tekintve azonban jóval kisebb lesz azoknál.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a világ vezető számítógép gyártói között nyilvántartott vállalat munkatársai az elmúlt héten számos közeljövőben érkező új termékről említést tettek, így például többek közt az említett kéziszámítógépről, egy hordozható digitális zenelejátszóról, valamint több új folyadékkristályos televíziós készülékről.

Az FCC honlapján megjelent információk szerint a Dell Axim X3 befoglaló mérete 8,1x7,6x1,4 cenitméter. A standard akkumulátorral 136 gramm tömegű kéziszámítógép újdonságról tudni lehet, hogy a Wistron nevezetű hardvergyártó cég gyártósorain fog készülni. Összehasonlításképp a Dell első PDA-ja, az Axim X5 195 grammot nyom a mérlegen, mérete 12,7x8,1x1,8 centiméter.

Ismeretes, hogy a különböző kommunikációs chipekkel szerelt elektronikus eszközöknek át kell esniük az FCC szigorú tesztjein és csak az FCC, illetve egyéb szabályozó testületek által kiadott engedélyek birtokában kerülhetnek kereskedelmi forgalomba. Érdekesség, hogy az FCC internetes oldalain a legtöbb esetben már jóval a hivatalos bejelentés előtt megjelennek a legújabb termékek leírásai, konkrét specifikációi, és így történt ez jelen esetben is. A Dell munkatársai egyébként nem kívántak kommentárt fűzni az ügyhöz, illetve csak annyit mondtak el, hogy az Axim X3 még ebben az évben meg fog jelenni a piacon. Ez azonban nem számít új információnak.

Az Axim X5-höz hasonlóan az Axim X3 is két különböző változatban lesz kapható. A csúcsmodellben többek közt egy 400 MHz-es frekvenciájú Intel XScale processzor, 64 MB RAM és 48 MB ROM kap helyet, az olcsóbb verzióban pedig egy 300 MHz-es Intel XScale chip, 32 MB RAM, illetve 32 MB ROM lesz fellelhető. Mindkét Axim X3 változat 3,5 colos képátlójú, 240x320 pixeles felbontású TFT kijelzővel lesz ellátva.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]PAStheLoD #1
    méret meg szolgáltatás ide vagy oda pénz kell ezekhez is :)