Spencer

Új Dell és HP kéziszámítógépek

A Dell és a Hewlett-Packard a személyi számítógépek piacán az elmúlt időkben nem kevés borsot tört egymás orra alá, a jövő héttől kezdve pedig a kéziszámítógépek piacán is minden korábbinál komolyabb versenyre kel majd egymással a két vállalat, ugyanis mind a Dell, mind pedig a Hewlett-Packard a jövő héten leplezi le legújabb PDA modelljeit.

A Hewlett-Packard várhatóan ma rántja le a leplet a H4100-as, valamint H4300-as sorozatú vadonatúj kéziszámítógépeiről, legalább is egyes, az FCC (Federal Communications Commission) weboldalán nemrégiben megjelent információk erre engednek következtetni. A konkrétan H4150, valamint H4350 típusjelzésű új HP kéziszámítógépek egyaránt kompatibilisek a Wi-Fi szabvánnyal, valamint integrált Bluetooth kontrollerrel is fel vannak vértezve, vagyis vezeték nélküli szolgáltatási körük meglehetősen széles. Egyes források tudni vélik, hogy mindkét HP PDA-ban az Intel 400 MHz-es működési frekvenciával rendelkező, PXA255 XScale típusjelű mikroprocesszora, valamint 64 MB integrált memória fog szolgálatot teljesíteni. Ugyancsak közös vonás az SDIO (Secure Digital I/O) kártyákkal való kompatibilitás, azonban lényeges különbség, hogy míg a 165 gramm tömegű H4350 nagy kapacitású akkumulátort, addig a 132 grammos H4150 csak standard akkumulátort tudhat magáénak. A kisméretű billentyűzettel szerelt H4350 ajánlott végfelhasználói ára 499 dollár lesz, a H4150-ért pedig előreláthatóan 449 dollárt kell majd fizetni.

A nagy konkurens Dell két nappal később, tehát szerdán jelenti be legújabb kéziszámítógépét, a sokak által várva várt Axim X3-at. Az FCC honlapján nemrégiben megjelent dokumentációk alapján tudni lehet, hogy a high-end kategóriás Axim X3-ban egy 400 MHz-es frekvencián ketyegő Intel XScale processzor, 64 MB RAM és 48 MB ROM memória, valamint egy integrált 802.11b Wi-Fi kontroller található. Az olcsóbb Axim X3-ban egy 300 MHz-es Intel XScale chip, valamint 32 MB RAM és 32 MB ROM memória kap helyet. Azzal kapcsolatban egyelőre nincsenek információink, hogy a Dell legújabb kéziszámítógépei pontosan mennyibe fognak kerülni, azonban egyes források tudni vélik, hogy a drágábbik verzió ára 300 dollár körül alakul.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!