JohnnyCage

Tenyér méretű PC Windows XP-vel

A közelmúltban alapított Antelope Technologies egy olyan kisméretű PC-t tervez kiadni a jövő hónapban, amely tenyérnyi mérete ellenére teljesértékű x86-os számítógépként használható.

A Highlands Ranch-i (Colorado) székhelyű társaság Modular Computing Core (MCC) elnevezésű eszköze november 7-én jelenik meg a piacon, közölte Marya Kokaska, a társaság egyik képviselője.

Az MCC-t eredetileg még 2002-ben jelentette be a társaság, mint egy rendkívül kis méretű, ugyanakkor teljesértékű PC-t. A mini-PC 10 x 7,5 cm-es mérete mellé 2,5 cm-es vastagság tartozik. Az Antelope új készüléke nem lesz olcsó, a kiadást követően mintegy 3970 dollárba fog kerülni. Ezzel az árral az MCC elsősorban a vállalati piacon jelenthet alternatívát a PDA kéziszámítógépeknek, kisméretű notebookoknak, és Tablet PC-knek.


A készülék kinyitható teljes billentyűzettel rendelkezik, és asztali tartó, valamint szállító tok jár hozzá.

A gyártó a napokban kezdte meg az előrendelések felvételét a készülékre, és a társaság a novemberi kiadást követően a jövő évre átlagosan mintegy 1000 - 2000 darab leszállításával számol havonta, derült ki Kokaska közleményéből. Az MCC az IBM által kifejlesztett Meta Pad referenciatervére épül, amelyet az Antelope licencelt az óriáscégtől. A készülék 1 GHz-es Transmeta Crusoe processzort, valamint 256 MB RAM-ot tartalmaz. A merevlemez kapacitása modelltől függően 10, illetve 15 GBájtos lehet.

Az Antelope modell mellett a hírek szerint egy másik kisebb cég, a OQO is miniatűr x86-os PC kiadását tervezi a közeljövőben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • izb #7
    A figurának nem semmi neve van----- Kokaska
  • RelakS #5
    Waze, ezek az ikonok kisebbek, mint egy 19"-os képernyőn 1600x1200-ban!
  • Emmegki #3
    Bukás lesz. Túl kicsi a kijelző, semmi se fér el rajta. Japánban lehetne sikere ilyesminek. Azok szeretik az apró dolgokat, de csak ha japánok gyártják. Ez meg a gonosz USA PC-je meg windóza, nem a pléjsztésün.

    Ja, és van ezen a gépen a reset?
  • Csudri #1
    Bukás, még vállalati piaci szinten is. Ugyanis egy notebook olcsóbb, nagyobb a kijelzője és gyorsabb is. Hamvába hullt ötlet!