JohnnyCage

Három új mobilt ad ki a Nokia a jövő héten

A világ legnagyobb mobiltelefon-gyártója a jövő héten három új készüléket ad ki, amelyek között megtalálható a társaság első szétnyitható mobilja is.

A finn óriáscéghez közeli hírforrások szerint a szétnyitható Nokia 7200 mellett a társaság a 6230-es kamera-mobilt, és a teljes billentyűzettel rendelkező 6820-ast adja ki az elkövetkező napokban. Az új modellek bejelentésére a franciaországi Mobil Internet Conference-en kerül sor kedden. A Nokia egyelőre nem kommentálta az új készülékekről szóló híreket.

A finn gyártó ezidáig nem engedélyezte, hogy készülékeire a mobilszolgáltatók felragasszák saját emblémájukat. A társaság a hírek szerint utóbb azonban engedett a nyomásnak, és az új készülékeken már külön hely lesz a szolgáltatói logó elhelyezésére, az extra szolgáltatásokat pedig speciális gombokra lehet majd programozni.


Jorma Ollila, a Nokia elnöke

Egyes elemzők szerint a japán Sharp is többek között a szolgáltatói logó engedélyezésének köszönheti, hogy a Vodafone Live! szolgáltatásához forgalmazott készülékek elsőszámú gyártójává lépett elő. "Egy engedékenyebb hozzáállás segíthet a Nokiának, hogy megtartsa piaci részesedését, mivel az utóbbi időben egyre több a szolgáltató emblémájával forgalmazott készülék" - mondta Richard Windsor, a londoni Nomura piackutató cég elemzője.

A hírforrások jelentése szerint a szétnyitható 7200-as modellel a Nokia elsősorban az Egyesült Államokat, illetve Ázsiát célozza, ahol ezek a készülékek az utóbbi időben igen nagy népszerűségnek örvendenek. A finn társaság viszont nem a lassan már szabvánnyá váló ezüst színt alkalmazza a készülékeken, hanem egy bézs színű, textilmintás festéssel adja ki a 7200-as készüléket.

Mindhárom új Nokia modell a GSM hálózatokhoz készült, a 6230-as, illetve a 6820-as változatok pedig már a GPRS-t leváltó, nagy adatátviteli sebességet biztosító EDGE (Enhanced Data rate for GSM Evolution) rendszert is támogatják.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ryle #32
    nekem nagyon tetszik a 3100
  • szacsi #31
    de jó...én 60ezerért szereztem egy 6600-ást függetlenül
  • Cat #30
    emberkék, ime a tipikus fogyasztó!
  • Sub #22
    Hubaze! Ez qrva drága :(((
    Remélem Karácsonyig lemegy és Pannonál meglehet vmi akciót fogni!
  • Bonewerkz #21
    ezitten a reklam heje...
  • Sub #19
    Na ez király! Áráról tudsz vmi infóval szolgálni?
  • CHEAPBOY #17
    :DDDDDDDDDD eppen ez jutott az beszembe:D
  • CHEAPBOY #16
    a 6820as egeszen jopofi:)
  • CHEAPBOY #12
    Kinek kellenek ezek a szarok?

    A nokia 6600asomat akarom!!!!!!!!


    Igaz mar megjelent, csa idehaza nem kaphato meg:) (nokia.com-on mar nincs mellette a coming soon felirat) egy magyar bolt e hetre varta hogy jon de elvileg jovo heten kapnak.

    A legnagyobb Isten TELO LESZ:)
  • DOGMAN #10
    de a baloldali az mintha a néhai nagyanyám kedvenc púderdoboza lenne...:D