Spencer

Mégsem jelenik meg az idén a Windows XP SP2

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a többek közt a Microsoft.com weboldalért és a Windows Update szolgáltatásért felelős egyik Microsoft alelnök egy több ezer látogatót vonzó floridai konferencián azt nyilatkozta, hogy a szoftvercég korábbi terveivel ellentétben még az idei évben ki fogja adni a Windows XP második nagyszabású javítócsomagját.

Alig telt el három nap a sokak számára meglepetést okozó bejelentés óta, és a redmondi vállalat máris cáfolja az említett kijelentést, mondván, hogy a Windows XP Service Pack 2 az idei esztendőben még csak tesztverzióban lesz elérhető.

Richard Kaplan, a Microsoft tartalomszolgáltatási és szoftverfrissítési részlegének alelnöke a hét elején Floridában megrendezett Citrix iForum keretein belül egy több mint kétezer érdeklődőnek helyet adó konferenciateremben tette azon nyilatkozatát, mely szerint a Windows XP második javítócsomagja a vártnál hónapokkal korábban, még az idei esztendőben napvilágot fog látni. Kaplan egyébként konkrétan azt nyilatkozta, hogy a Windows egy új, Windows XP SP2-nek nevezett verziója még az év vége előtt elérhető lesz, valamint utalásokat tett arra, hogy a Microsoft a jövőben várhatóan csak havonta egyszer fog szoftverjavításokat kiadni. Ugyanezen előadásában Kaplan említést tett arról, hogy a Microsoft szerint jelen pillanatban a Windows Server 2003 jelenti a legjobb és egyben leggyorsabb platformot a Citrix MetaFrame felhasználók számára.

A komoly meglepetést okozó kijelentéssel kapcsolatban a Microsoft pénteken hivatalos közleményt adott ki, melyből többek közt kiderül, hogy a Windows XP SP2-nek az idei esztendőben még csak egy korai tesztverziója lesz elérhető, a javítócsomag végleges változata pedig valamikor 2004 közepén fog megjelenni. A fejlesztések egyelőre túl korai stádiumban vannak ahhoz, hogy megjelölhessük a Windows XP SP2 pontos debütálási időpontját - olvasható a közleményben. Ismeretes, hogy a Microsoft eredetileg még 2003-ban ki akarta adni az SP2-t, azonban a cég munkatársai augusztusban bejelentették, hogy a sokak által várva várt csomag csak a jövő esztendőben fog megjelenni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CAD #19
    Jogos, ezek is benne vannak / lehetnek ezt nem vettem figyelembe, altalba eleg mainstream hardware cuccaim vannak, de amgy teljesen jogos.
  • Pheel #18
    ...amiket persze külön is letölthetsz nyugodtan, akárcsak a javításokat.
  • CAD #15
    Te aztan jolinformalt vagy... minek flamelsz mikor lovesed sincs az egeszrol?

    Az SP-t mi a francert varjak, hat semmi mast nem csinal csak az megjelent patcheket egy tetelbe felteszi, meg max 1-2 minimalis dolgot modosit, igy nemertem a cikk hirerteket.

    "Hmm, idén nem jelenik meg? Pedig Billy fiú szerint 24 óra alatt jelennek meg a javítások a Windowsokhoz... Lehet, hogy szegény fiúnak fogalma sincs a valóságról???"

    Vagy inkabb neked nincs fogalmad a monitor kepcsony tuli dolgokrol nemde?

    "... de a hibák javítására sem jellemző a 24 óra. Sőt, sokszor a 168 óra sem."

    Zsir, hatte ezt meg honnan tudod, gondolom szamtalan bugot fedeztel fel, kuldted el a megfelelo helyre es datáltad, hogy ezek a szemetek nem adtak ki patchet 24 oran belul... de meg egy het multan sem. pff, baz te vagy tul sokat szivtal vagy tul keveset, egyre megy, mert baromasagokat beszelsz.
  • Pheel #14
    Vagy legalábbis te nem rakod fel időben a javításokat...

    Más rendszerek sem gyorsabbak a critical hibák javításánál, de ezt sokan úgysem bírják felfogni...
  • Pheel #12
    Az SP-k csak összefogják az időközben kijött javításokat, nem jellemző, hogy sok újdonságot tartalmazzanak...
  • Csatti #11
    Magadra gondolsz?
  • pofy #9
    nah eztt a kib*szott oldalt csak kiba*zott retardáltaj látogatják ?
  • Imremagdi #8
    faszom ki van ! mié nem lehet kiadni már ? Blőd
  • [HUN]PAStheLoD #5
    vagy nem tuggyák megldani hogy hogyan lehet olyan programot írni ami felteszi a sok kis progit a Win updateről :)
  • Darth Sith #4
    nem várok rá én se, csak ha emiatt kapok be vmit, akkor kinyírom őket. :)