JohnnyCage

A kínai PC-piac megelőzi az amerikait 2010-re

Az Intel Corp. ázsiai vezetői szerint 2010-re Kína lesz a világ legnagyobb PC piaca, megelőzve ezzel a jelenleg első helyen álló Egyesült Államokat is.

"Ami a PC-piacot illeti, Kína jelenleg egyértelműen a második helyen áll, és csak az Egyesült Államok előzi meg" - mondta John Antone, az Intel ázsiai részlegének vezérigazgatója. "Várakozásaink szerint Kína továbbra is lendületes növekedést fog mutatni, és 2010-re megelőzi az Egyesült Államokat az eladott PC-k számát illetően" - tette hozzá a vezető.

A kínai felhasználók az idei évben mintegy 13 millió új számítógépet fognak vásárolni, amely valamivel több, mint a Japánban eladott 12,7 millió darab, áll az International Data Corp. (IDC) piackutató cég jelentésében. Az amerikai piac 51 milliós idei eladásaival egyelőre toronymagasan a legnagyobb a világon.

Az tavalyi évben az amerikai felhasználók 47 millió, a japánok 12,5 millió, a kínaiak pedig 11,3 millió számítógépet vásároltak.

Az ázsiai térség a kissé megtorpanó Japánt kivéve jelentős növekedési forrás volt az Intel számára az elmúlt egy évben. A régió eladásai jelenleg a társaság bevételeinek 42 százalékát teszik ki. Egy évvel korábban ez az arány 38 százalék volt. Ázsia Japánt is belevonva a chipóriás bevételeinek 51 százalékát teszi ki, és Antone szerint ez az arány a jövőben tovább fog növekedni.

A kínai piac fontosságára utal többek között az is, hogy az Intel a közeljövőben 375 millió dolláros költségvetéssel fog új processzor összeszerelő és tesztelő üzemet építeni az országban. A beruházás első fázisa, amely mintegy 200 millió dollárt fog felemészteni, a jövő év elején kezdődik. Az új üzem várhatóan 2005 végére készül el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • kev #13
  "Kína továbbra is lendületes növekedést fog mutatni, és 2010-re megelőzi az Egyesült Államokat az eladott PC-k számát illetően" - tette hozzá a vezető" - nem csak ebben fogja megelőzni az Usa-t, hanem minden másban is.)
 • Xboxman #12
  Így a Kianiak nem köpnek az amik kamu holdraszálásáról!
  Jól ki van ez találva:D
 • vice #10
  Mint a viccben:
  A világon minden ötödik ember kínai. A családunk ötfős. Tehát valaki kínai. Apu és anyu nem, én sem, a kis Csing-Jei sem lehet, szerintem a Jocó az...
 • Xboxman #6
  Lehet ,hogy csaltak:)
  Nem volt élő közvetítés szal...
 • Cat #2
  nézz el a jobb hasábba - már földet ért az urhajósuk :)
 • Xboxman #1
  Maradjanak csak az abakusznál:P