JohnnyCage

Fordulatot vett a SunnComm ügy

A SunnComm Technologies megváltozatta azt a döntését, amely szerint a társaság pert indít a Princeton Egyetem hallgatója ellen a társaság másolásvédelmi rendszerében található hiányosság közzététele miatt.

Az amerikai SunnComm Technologies vezérigazgatója a múlt hét végén heves indulattól vezérelve bejelentette, hogy a társaság pert indít a Princeton Egyetem hallgatója ellen az 1998-as Digital Millennium Copyright Act törvény megsértése, illetve a társaság jó hírnevének csorbítása miatt.

John Haldermann a napokban nyilvánosságra hozta saját weboldalán, hogy a SunnComm új audió másolásvédelmi rendszere egy, a védett lemezről automatikusan betöltődő programra épül, amelynek lefutása megakadályozható, ha a felhasználó a CD számítógépbe helyezése után lenyomva tartja a Shift billentyűt, és ezzel kikapcsolja a Windows AutoRun funkcióját. Haldermann azt is ismertette, mi a teendő akkor, ha a szoftver már feltelepült a számítógépre.

Peter Jacobs, a SunnComm vezérigazgatója a társaság technológiájának hiányosságait leleplező cikk megjelenése után egy nappal közölte, hogy a társaság polgári pert indít Haldermann ellen, a hatóságokat pedig büntetőper elindítására fogja ösztönözni.

Jacobs azóta nyilvánosan is elismerte, hogy hiba volt az egyetemi hallgató perrel való fenyegetése, mivel egy per a társaság jó hírén esett csorbát nem orvosolná, sőt feltételezhetően még rossz színben is tüntetné fel a céget. A vezető elmondása szerint konzultált a társaság ügyfeleivel és részvényeseivel, majd arra a következtetésre jutott, hogy a problémát másképpen kell megoldani.

"Biztos vagyok benne, hogy az általam kiadott jelentés nem sérti a DCMA törvényt, de örülök, hogy végülis visszaléptek a pertől" - mondta az informatika szakon tanuló Haldermann.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Csudri #3
    Ja, hat láb mélyen! Azért egy autorun kiszúrása nem olyan nagy lövés, mint mondjuk linuxot rakni a zsírboxra!
  • Csatti #1
    Még szép...