JohnnyCage

Különválik a Motorola chip üzletága

Az amerikai óriáscég chipgyártással foglalkozó részlege a közeljövőben külön társasággá alakul, jelentette be a társaság hétfőn.

A Motorola a jövőben 5 nagyobb termékkategóriára kíván összpontosítani, ezért a társaság egy külön céget alapít félvezetőgyártással foglalkozó Semiconductor Products Sector (SPS) részlegéből, amely többek között a PowerPC processzorokat is gyártja.

Bár a Motorola vezetői szerint a társaság ezidáig még nem dolgozta ki teljesen a tranzakciót, négy hónap előkészítés után a cég úgy érezte, eljött az ideje a döntés nyilvánosságra hozatalának. A lépés részletei egyelőre még nem tisztázottak, de a Motorola úgy véli, hogy a chipgyártással foglalkozó részleg számára mindenképp előnyös lenne a szétválás, az önálló működés.

"Elemzéseink alapján úgy érezzük, hogy ez a megfelelő lépés, és a megfelelő idő. Úgy gondoljuk, ez az, amit tennünk kell a jelenlegi helyzetben" - mondta Christopher Galvin, a társaság vezérigazgatója. Galvin egyébként a közelmúltban bejelentette távozási szándékát az óriáscég éléről, bár a vezető vállalta, hogy mindaddig a cég élén marad, amíg egy megfelelő utódot nem találnak helyette.

"Hisszük, hogy a chipgyártással foglalkozó SPS üzletágunk külön társaságként kedvező helyzetben lesz piaci részesedésének növeléséhez a megcélzott hálózati, kommunikációs, szállítási, és ipari szegmensekben" - mondta Scott Anderson, a Motorola SPS chipgyártó elnöke.

Az Anderson által vezetett különválási folyamat lezárulása után a Motorola öt fő üzletággal fog rendelkezni. A Personal Communications Sector mobiltelefonokat, és kapcsolódó termékeket fog gyártani, a Global Telecom Solutions Sector pedig a mobilhálózatokhoz alkalmazott berendezéseket, és a szükséges szoftvereket fejleszti és készíti majd. A Commercial, Government and Industrial Solutions Sector a kormányok, illetve üzleti felhasználók számára fog kommunikációs megoldásokat szállítani, miközben az Integrated Electronic Systems Sector az autóipar számára fejleszt majd különböző rendszereket. A Broadband Communications Sector különböző vezetékes és szélessávú kommunikációs termékeket kínál majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!