SG.hu

50 000 szélessávú előfizető az Axelerónál

[E-kereskedelem] Az Axelero Internet vezérigazgatója, Drajkó László az Internethajó rendezvényen bejelentette, hogy a tegnapelőtti napon mind a magyar internet fejlődése, mind a vállalat saját céljai tekintetében fontos mérföldkőhöz érkezett, amikor az 50 000. szélessávú internethozzáférést aktiválta.

Az Axelero Internet szerint a szélessávú internetezés elterjedése továbbra is az információs társadalom építésének alapköve. Míg a szélessávú internetpenetráció Magyarországon - amelynek nagyobb részét az ADSL teszi ki - 2002 végén az Európai Uniós átlag 26,5 %-a volt, addig a közös erőfeszítéseknek köszönhetően becsléseink szerint a penetráció mostanra elérte a 2002 végi EU átlag 44,7 %-át. A piacépítésben az Axelero Internet kimagasló eredményt ért el, amikor a tegnapelőtti napon aktiválta az 50 000. szélessávú internet-hozzáférést.

Ennek a megrendelés-állománynak jelenleg mintegy 88 %-a DSL. Így a szélessávon internetezők aránya az Axelero előfizetői körében jelenleg már 27 %-os, a 2002 végén regisztrált 14 %-kal szemben. Ha az eddig jellemző dinamikus növekedés folytatódik, akkor a szélessávú internetpenetráció tekintetében Magyarország valóban felzárkózhat az európai élvonalhoz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!