JohnnyCage

Televízióvá változatatja a mobilt a Sony új modulja

A japán szórakoztatóelektronikai óriás az idei év végén adja ki annak a modulnak a mintadarabjait, amely a társaság szerint a világ legkisebb, és legalacsonyabb fogyasztású digitális TV tunere lesz.

A Sony digitális TV tuner modulja kisebb, mint egy bélyeg, ráadásul fogyasztása is igen csekély. A megoldás ezért alkalmas lehet a kisméretű mobiltelefonokban, illetve PDA kéziszámítógépekben való alkalmazásra, jelentősen kibővítve azok képességeit.

Az új modul elsősorban ahhoz a földi sugárzású digitális televízióadáshoz készült, amely az idei év végétől lesz elérhető Japánban, és 2005-től egy olyan jelet is hordozni fog, amely kifejezetten a mobil eszközöket célozza. A megoldás mintapéldányai 445 dollárba kerülnek, és a Sony vezetői szerint várhatóan óriási érdeklődést fognak kelteni azon cégek körében, amelyek mobil készülékeket építenének a chipre.

A Sony képviselője szerint az új chip kiküszöböli a korábbi, hasonló megoldások két óriási problémáját, a nagy méretet, és fogyasztást.

A szintén japán NEC Corp. júliusban már bemutatott egy olyan mobiltelefon prototípust, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználó digitális televízióadást nézzen a készüléken. Az NEC megoldása szintén meglehetősen apró, és fogyasztása sem terhelné le jelentősen a mobiltelefonok akkumulátorát.

A Sony riválisa 2005-ben, vagyis a mobil készülékeknek sugárzott digitális TV jel bevezetésével egyidőben tervezi az első, TV vevővel rendelkező mobiltelefonok kiadását Japánban. Az NEC egyik vezetője szerint a digitális TV műsor vételére is alkalmas mobiltelefonok a kiadást követően mintegy 53 - 62 dollárral lesznek drágábbak a hasonló képességű, de TV adás vételére nem képes társaiknál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mr_Rob #2
    Azt nem tudom, hogy PDA-n milyen van, de az biztos, hogy ez "csak" DVB-T, vagy valami ahhoz hasonló adást tud venni.
  • Herds #1
    ez jóh ötlet, de pda n mar van ilyen tv s dolog régebb óta, nem?