Spencer

A DEMOMobile mobil technológiai újdonságai

Az elmúlt héten a kaliforniai La Jollában megrendezett DEMOMobile szakkiállításon lényegében minden, magára valamit is adó gyártó előrukkolt néhány mobil technológiai újdonsággal.

Az elmúlt esztendőben az egyik legújabb vezeték nélküli hálózati szabvány, a Wi-Fi állt a rangos rendezvény középpontjában, idén pedig elsősorban a különböző mobiltelefonok, kéziszámítógépek és egyéb, Bluetooth kompatibilis eszközök voltak fókuszban.

Konkrét példát tekintve, a Logitech a DEMOMobile-t használta fel arra, hogy bejelentse a 180 dolláros áron kapható Cordless Desktop MX-et, mely nem más, mint egy vezeték nélküli billentyűzetet, egeret és hubot magába foglaló, Bluetooth kompatibilis összeállítás. A gyártó munkatársai elmondták, hogy a Bluetooth kapcsán felmerülő összes kisebb-nagyobb nehézséget sikerült kiküszöbölni, így a Cordless Desktop MX minden felhasználó számára ideális választást jelenthet. Érdekesség, hogy a termék mellé olyan szoftvercsomag jár, melynek segítségével PDA szinkronizálást, illetve PC alapú SMS-küldést is végre lehet hajtani.


Cordless MX Desktop

A Tapwave ugyancsak a DEMOMobile kiállítás keretein belül leplezte le legfrissebb termékét, a Game Boy hordozható játékgépek, illetve a Palm kéziszámítógépek ötvözetének tekinthető Zodiacot. A 299 dolláros árú eszköz bármely Palm alkalmazás futtatására képes, azonban elsősorban arra fejlesztették ki, hogy a játékszoftvereket a lehető legjobb körülmények között kezelje. Az integrált Bluetooth kontrollerrel felvértezett, többjátékos üzemmódokat is támogató Zodiac többek közt nagyméretű színes kijelzővel, sztereó hangrendszerrel, analóg joystickkel, valamint erővisszacsatolásos technológiákkal rendelkezik.


A Windows operációs rendszerű Motorola MPx200

A Microsoft DEMOMobile-os standjának középpontjában a Motorola MPx200 típusjelzésű vadonatúj mobiltelefonja állt. Ez az első olyan, Egyesült Államokban kapható "okostelefon", mely a redmondi szoftvercég Smartphone operációs rendszeréhez készítettek. A Microsoft mellett a nyílt forrású szoftvereket fejlesztő linuxos közösség is képviseltette magát a kiállításon, így a DEMOMobile-on több nagy tudású, Linux szoftveres mobiltelefon is megtekinthető volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Naranek #5
    Hidd el a Nokia telok gyakrabban fagynak, mint ezek a MS telok.. A hasonlo rendszeru PDA-k is nagyon stabilak..
  • Munch #4
    Hahaha. Nekem is ilyen bill-em van. Schirály! :D
  • Herds #3
    arról a zodiacrol mért nincs kép? :((
  • [HUN]PAStheLoD #1
    szeretnék látni egy ilyen windózos motorollás kék képernyőt :D