JohnnyCage

Visszavonul a Motorola vezérigazgatója

Christopher Galvin, az amerikai Motorola Inc. elnök-vezérigazgatója bejelentette, hogy visszavonul pozíciójából, miután súlyos nézeteltérései alakultak ki a társaság igazgatóságával.

Galvin lépésével véget ér az a három generáción át tartó családi irányítás, amely hosszú évtizedeken keresztül végigkísérte a világ második legnagyobb mobiltelefon-gyártóját. A Motorola közleménye szerint Galvin péntek reggel értesítette az igazgatóságot döntéséről, de a vezető beleegyezett, hogy mindaddig megtartja pozícióját, amíg a társaság egy megfelelő utódot nem talál helyette.

"Bár jelentős eredményeket értem el a társaság élén, súlyos nézeteltéréseink alakultak ki az igazgatósággal a cég fejlődési ütemét, stratégiáját, és növekedését illetően" - indokolta döntését Galvin a Motorola által közzétett sajtóközleményben. "Úgy vélem, itt az idő, hogy átadjam pozíciómat egy új vezetésnek" - folytatta a vezérigazgató.


Christopher Galvin, a Motorola Inc. elnök-vezérigazgatója

"A lépéssel érdekesebbé válik a társaság a befektetők szemében" - magyarázta Brian Modoff, a Deusche Bank egyik elemzője a Motorola részvények bejelentést követő árfolyamemelkedését. "Sok minden attól függ majd, ki veszi át Galvin helyét" - tette hozzá Modoff.

Az 53 éves vezető 1997 januárjában foglalta el a cég vezérigazgatói pozícióját, majd 1999 júliusában vált a társaság igazgatósági elnökévé.

Miután a Motorola a telekommunikációs szegmens visszaesését követően csak nehezen tudott újra növekvő pályára állni, sokan megkérdőjelezték Galvin képességét, hogy sikeresen vezesse a nagyapja által alapított céget. Galvin bejelentése ennek ellenére meglepte az ipari megfigyelőket, illetve a cég vezetését. Mike Zafirovski, a cég elnöke például európai útja alatt szerzett tudomást a döntésről.

"Megdöbbentett az időzítés, de a lépés maga elkerülhetetlen volt" - mondta Jane Zweig, a Shosteck Group tanácsadó cég vezérigazgatója. "Ezzel a döntésel a család, mint tényező kiszorul a Motorolából, és lehetővé válik, hogy a társaságon belül az üzleti döntések uralkodjanak" - tette hozzá Zweig.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • b #7
    én is erre gondoltam. a láb immár terpeszben, billiboy hozhatja a nagy windozát. :)
  • gz_8 #3
    Ilyen fejem lenne ;->
    Valahol már bizti láttam a csókát, csak más kontextusban...
  • mikike #2
    biztos nem tetszett neki az MS barátság
  • [HUN]PAStheLoD #1
    "Bár jelentős eredményeket értem el a társaság élén, súlyos nézeteltéréseink alakultak ki az igazgatósággal a cég fejlődési ütemét, stratégiáját, és növekedését illetően" ->

    szal nem tudta kirugni az összeset :DDD