Spencer

Új digitális fényképezőgépet jelentett be a Canon

A Canon bemutatta legújabb digitális fényképezőgépét, a 4 megapixeles felbontással rendelkező, négy különböző színben kapható Canon PowerShot Digital Elph SD10-et.

A Canon újdonsága a gyártó ígérete szerint legkésőbb október közepén világszerte meg fog jelenni a kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára pedig 449 dollár, vagyis mintegy 103 ezer forint lesz. A 9,1 centiméter hosszú, 4,8 centiméter magas és 1,7 centiméter vastag digitális fényképezőgép alig 100 grammos tömeggel rendelkezik, és a következő fantázianevű színekben érhető el: zongora fekete, színjátszó fehér, patina bronz, platina ezüst.



Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikka képre a nagyításhoz!

A Canon PowerShot Digital Elph SD10 szerves részét képezi a gyártó azon DIGIC (Digital Imaging Integrated Circuit) típusjelzésű mikroprocesszora, mely a képfeldolgozási és fényképezőgép kezelési feladatok ellátására egyaránt tökéletesen alkalmas. A Canon állítása szerint a rendkívül alacsony fogyasztású DIGIC chip az elkészített felvételeket minden korábbinál gyorsabban jeleníti meg a fényképezőgép kijelzőjén, ezenkívül pedig egy-egy fénykép rögzítési idejét is teljesen minimálisra csökkenti.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikka képre a nagyításhoz!

A Canon legújabb PowerShot modellje többek közt Direct Printing támogatással is rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a fényképezőgépben tárolt fotókat a nélkül is ki lehet nyomtatni, hogy a gépet számítógépre kellene csatlakoztatni. Az Exif Print kompatibilitás révén az SD10 képes saját beállításait és az egyéb általa tárolt adatokat az arra alkalmas nyomtatókra küldeni, a DPOF (Digital Print Order Format) 1.1 szoftver révén pedig megadható, hogy mely képet, vagy képköteget szeretnénk kinyomtatni.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikka képre a nagyításhoz!

Az 1,5 colos színes folyadékkristályos kijelzővel szerelt digitális fényképezőgép zársebessége 15 és 1/1500 másodperc között állítható, valamint említésre méltó, hogy a készülék hat gyári fehéregyensúly beállítással rendelkezik. A Super Macro üzemmódnak köszönhetően az SD10-zel akár három centiméteres távolságban elhelyezkedő tárgyakról is tökéletes minőségű, maximum 2272 x 1704 pixeles felbontású fényképek készíthetők, de a gép ezenkívül természetesen mozgóképek rögzítésére is alkalmas.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)