Spencer

Másolásvédett CD-k már az USA-ban is

Az Egyesült Államok történelmében a BMG Music hanglemezkiadó vállalat most először fog forgalomba hozni másolásvédelmi technológiával védett zenei CD-ket, vagyis a kiadók immár Amerikában is ilyen drasztikus eszközökkel kívánják felvenni a harcot a kalózkodással szemben.

Konkrétan arról van szó, hogy a BMG Music érdekeltségi körébe tartozó Arista Records Anthony Hamilton legújabb albumát a SunnComm Technologies által kifejlesztett másolásvédelmi rendszerrel fogja felvértezni. Az Egyesült Államokban mindeddig csak kis számban, kísérleti jelleggel jelentettek meg másolásvédett CD-ket, tehát a mostani a legelső alkalom, hogy ilyen zenei CD-k nagy számban jelennek meg a kereskedelmi forgalomban.

"A BMG Music mindig is a vásárlók igényeit tartotta elsődlegesen szem előtt. A másolásvédelmi eljárások az utóbbi időkben olyan jelentős fejlődésen mentek keresztül, hogy segítségükkel manapság már oly módon védhetjük a zenei előadók jogait, hogy közben a vásárlóknak semmilyen hátrányt sem kell szenvedniük" - nyilatkozta Thomas Hesse, a kiadóvállalat egyik vezető munkatársa, majd hozzátette, hogy az említett Hamilton CD, a "Comin' From Where I'm From" című album szeptember 23-án fog megjelenni a kereskedések polcain.


Olyan előadók tartoznak a BMG hatáskörébe, mint Pink, Avril Lavigne vagy Elvis Presley

Szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy bár a BMG Music mostani lépése mindenképpen jelzés értékű, vajmi kevés esély mutatkozik arra, hogy az új Anthony Hamilton albumhoz hasonló védett CD-k rövid időn belül elárasszák az Egyesült Államok zenei piacát. A nagy kiadók komoly érdeklődést mutatnak a SunnComm, illetve a rivális Macrovision-féle technológiák iránt, azonban mindeddig nem igazán merték bevetni őket, mert sok esetben kompatibilitási problémák merültek fel velük kapcsolatban, arról nem is beszélve, hogy a vásárlók is tiltakoztak bevezetésük ellen.

A másolásvédelmi megoldásokkal felvértezett zenei CD-k az Egyesült Államokban tehát egyelőre olyan ritkák, mint a fehér hollók, nem úgy viszont Európában és Japánban, mely régiókban az elmúlt időkben már több mint 150 millió olyan lemezt adtak el, mely Macrovision védelmi rendszerrel rendelkezik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • And5 #15
    nah ezzel a fantasztikus találmánnyal körübelül 3 napot fog majd késni egy két új album amivel kb megkereik az 1/100 adát annak a pénznek amit beleöltek a másolásvédelmes cdk kitalálására
  • Demon Eyes Kyo #12
    A másolásvédett "CD" már nem CD :-)
  • TSL16b #10
    Legfeljebb több Philips CD-író fog fogyni, ami grabolja a védettet is.
  • Inquisitor #9
    "Másolásvédett CD-k már az USA-ban is"
    És ugyanúgy BUKNI fog mint európában?
  • Evil #4
    ez kb annyit fog erni mint szarnak a pofon.
  • Bonewerkz #3
    viszont ha csak olyan sound blastereket adnanak ki, amik felismernek mondjuk egy a zenebe elrejtett vizjelet, audio vagy egyeb modon eltarolva, akkor mar a bemenetre se lehet ratenni...
    ezert kell megtartani az oreg hangkartyakat:D