JohnnyCage

Beperelték az RIAA-t "közkegyelem" programja miatt

Egy kaliforniai lakos pert indított az Amerikai Lemezkiadók Szövetsége (RIAA) ellen, mivel állítása szerint a szervezet programja egy, az emberek megtévesztését célzó csalás.

Erik Parke az állam polgárainak nevében indított pert, mivel állítása szerint a lemezkiadók amerikai érdekképviseleti szervezete megpróbálja rávenni az embereket, hogy ismerjenek el olyan törvénytelen cselekedetet, amely alapján a szövetség később kártérítési pert indíthat ellenük.

"A per célja az, hogy megakadályozza az RIAA-t a törvénytelen, félrevezető, és csalásnak számító program végrehajtásában" - áll a vádiratban.

A Record Industry Association of America (RIAA) "közkegyelem" programjának keretében büntetlenséget ígér azoknak a jogtalan online zenefájl terjesztőknek, akik önként letörlik összes illegálisan megszerzett zenefájljukat, és megsemmisítik azokat a hordozható adathordozókat, amelyeken ilyen fájl található. A program szerint a jogtalan fájlcserélőknek - adataik ismertetése mellett - önként kell bocsánatot kérniük a szövetségtől cselekedetükért.


Az RIAA a jogtalan zeneletöltések miatt csökkenő forgalommal akarja felvenni a harcot

Ira Rothken, Parke jogi képviselője azonban úgy véli, az RIAA jogi dokumentumai nem adnak valódi kegyelmet a bűnbánó P2P felhasználóknak. A szövetség ugyanis nem egyezik bele, hogy megsemmisíti a felhasználóktól szerzett személyes adatokat, illetve hogy később nem indít pert ellenük.

A szövetség korábban évekig kerülte a közvetlen konfliktust a fájlcserélőkkel, akik egyidejűleg lemezvásárlók is lehetnek, az utóbbi hónapokban azonban perek sorát indította az egyéni jogtalan P2P felhasználók ellen. Az RIAA a napokban is mintegy 261 egyéni felhasználót perelt be nagyszabású illegális online fájlcsere miatt. A per célpontja volt többek között Brianna Lahara, egy 12 éves amerikai kislány is, aki ellen a szervezet 2000 dollár kártérítés ellenében végülis ejtette a vádat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]PAStheLoD #32
    a bit torrentben is vannak kacifántos dolgok!
    minnél többen töltenek le annál gyorsabb mivel amit te letöltöttél azt már tölthetik rólad
  • b #28
    > önként kell bocsánatot kérniük a szövetségtől cselekedetükért.

    anyátoktól. nem inkább a zenészektől? a riaa is kezdi beérni a bsa+májkroszoft párost.
  • gz_8 #27
    Azért mert embert ölni bűn, bárhogy is legyen!

    A RIAA persze más tészta, simán murénák elé vettetném őket, mert a zeneIPAR már réges-rég a velejéig rothadt dolog. A zene nem ipar, hanem szívvel-lélekkel kell csinálni, mert anélkül semmit nem ér.
  • jazzboy #26
    Mesélnél erről többet?
  • ThePartyFace #25
    NEM rablok +gengszterek!
    Ezek hituk szerint cselekednek! Ennyire elkeseredett harcot vivnak a keleti, elmaradott orszagok a nagy amerika ellen!

    <i>Afganisztán, Pakisztán. Na és aztán? Hát aztán?</i>
  • Jony #24
    Az ott dolgozó irodai munkásoknak részvétem, meg a családjuknak is. De valahogy nem tudok részvétet érezni "szegény amerikát" ért anyagi és erkölcsi veszteség miatt.
  • Jony #23
    És miért nem? Azt hittem ez magyarország nem Amerika. Egyébként meg nagyonis idevágó a hozzászólás. Mert a WTC irányitói is rablók +gengszterek. Meg ezek a lemzkiadó cégek is.
  • gz_8 #22
    Azért ezzel a belerepülős dologgal nem kéne viccelni, okés?!
  • zippofcy #21
    A RIAA leszophat bo nyallal! Remelem szopni legalabb tudnak, ha mar mast nem! A kovetkezo repulo az o szekhazukba megy majd, azt uzenik a muszlim haverjaim! Allah nagy es hosszu az o szakalla!
  • Lazarus #20
    Amúgy ez a rengetek összeperelt zsé hová kerül?