Spencer

Frissíthető szoftverű Toshiba TV-k

A számítástechnikában jártas felhasználók alaposan hozzá vannak szokva ahhoz, hogy a különböző hardver, illetve szoftver termékekhez a gyártók időről időre firmware, illetve BIOS frissítéseket, valamint patch-eket adnak ki, most pedig minden jel arra mutat, hogy hamarosan a fogyasztói elektronikus eszközök piacán is hasonló jelenségnek lehetünk tanúi.

Konkrétan arról van szó, hogy a Toshiba októberben Tokióban négy olyan új plazmakijelzős televízió készüléket fog bejelenteni, melyek ethernet csatlakozójuk révén képesek lesznek arra, hogy az internetről különböző szoftverfrissítéseket töltsenek le. A Toshiba képviselői elárulták, hogy az első ilyen frissítés a jövő év februárjában lesz elérhető. Midori Suzuki, a Toshiba szóvivője elmondta, hogy az első frissítés legfontosabb újdonsága egy internetes böngésző szoftver lesz, mely webszörfözési szolgáltatásokkal ruházza majd fel a különleges televíziókat.

Suzuki elmondása szerint a Toshiba októberben egész pontosan négy vadonatúj plazmatelevíziót fog piacra dobni, melyek közül a legolcsóbb 26 colos képátlóval, a két középkategóriás modell 32, illetve 37 colos képátlóval, a csúcsmodell pedig 42 colos képátlóval fog rendelkezni. A belépőszintű modellért 3880 dollárt, vagyis mintegy 905 ezer forintot kell majd fizetni, a 32 colos verzió árcéduláján pedig 4743 dollár, vagyis mintegy 1 millió 106 ezer forint lesz feltüntetve. A 37 colos modellért, illetve a 42 colos csúcsmodellért ugyanannyit, vagyis 6465 dollárt (1 millió 508 ezer forint) kell majd leperkálni.

A Toshiba egyébként nem most először kíván piacra dobni olyan fogyasztói elektronikus eszközöket, melyek szoftveres úton frissíthetők. Emlékezetes, hogy a japán elektronikai nagyvállalat az idei év elején piacra dobott néhány, a földi sugárzású digitális televíziós adások vételére alkalmas televíziós készüléket akkor, amikor ezen szolgáltatások specifikációit még nem is véglegesítették. A rendszer várhatóan csak az idei esztendő végén fog beindulni a nagyobb japán városokban, és a Toshiba ígéretet tett arra, hogy az említett készülékekhez addigra elérhetők lesznek a megfelelő szoftveres javítások, melyeket egyébként a vásárlók memóriakártyákon kapnak majd meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Joe #3
    Jó ötlet, DivX, XviD lejátszókhoz kötelezö...
  • Flashy #2
    ja, lasd Aibo cikk ;))