JohnnyCage

Csökkenti a CD-k árát a lemezkiadó

A világ egyik legnagyobb lemezkiadója azonnal reagált arra a napokban kiadott jelentésre, amely szerint az audió CD hamarosan a bakelit lemez sorsára jut.

A Universal Music Group bejelentette, hogy 13 dollárra csökkenti a zenei CD-k árát a jelenlegi 17 - 19 dolláros szintről. A lépést a Forrester Research piackutató cég azon jelentése váltotta ki, amely szerint az audió CD-k néhány éven belül drámaian visszaszorulnak a piacról, és előtérbe kerülnek az online értékesítési formák. A piackutató cég számításai szerint 2008-ra a rekordnak számító 1999-es év eredményének egyharmadára fog csökkenni az audió CD lemezekből származó éves piaci összbevétel. Ezzel egyidőben jelentősen visszaesik az illegális fájlcsere hálózatok népszerűsége.

"A zene kedvelői minden bizonnyal örömmel fogadják majd, hogy lecsökkentjük a zene CD-k árát" - mondta Jim Urie, a Universal Music & Video Distribution elnöke. "Az új modellünk lehetővé teszi, hogy az amerikai kereskedők sokkal vonzóbb áron kínálják a zenei CD lemezeket más szórakoztatási formákhoz képest. Biztosak vagyunk benne, hogy ez az árbeli megközelítés vissza fogja csalni a vásárlókat a lemezboltokba."

A Universal Music Group szerint az új árak október 1-jétől lesznek érvényesek az Egyesült Államokban. Azt egyelőre nem tudni, hogy a lemezkiadó más országokra is ki tervezi-e terjeszteni az akciót. Az árcsökkentést a Universal egy széleskörű reklámkampánnyal készül támogatni.

A CD-k mellett a kazetták árát is mérsékelni kívánja a lemezkiadó. A Universal legújabb műsoros kazettái ezentúl 9 dollárba fognak kerülni amerikában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Bonewerkz #14
  a techno a tomeg diadala az egyen felett...
 • Cat #12
  énis
  de inkább a rep mint a halál
 • b #11
  hát sajnos ez a mezítelen, prűd, brutálisan gyilkos valóság.

  nehéz bevallani egy ilyen fekete lelkű világban, de rühellem a repzenét!
 • Lion #10
  Ez azért bátor kijelentés volt. Kipróbáljuk ?
 • galocza #9
  igen. kb. ez az az összeg, amit én is ráköltenék a kedvenceimre.
 • b #8
  egy hét stúdióval szerintem tényleg csak ennyit lehet összlapátolni. :) ilyen világot élünk. gyors kaják, gyors nők, gyors zenék és gyors letöltések.

  mondjuk egy fifti szent albumot akkor sem vennék meg ha ott helyben lelőnének. inkább a halál!
 • Aramir #7
  Hehe, ja, a legjobb, amikor a 35 percnyi zene után még pofátlanul ráírják az utolsó számra, hogy BONUS TRACK! :)
 • Csudri #5
  Amíg nem megy le 2000-2500Ft-ra egy műsoros cd ára addig akár fel is dughatják maguknak! És ha lemegy, akkor is le fogom tölteni, mert tudni akarom, hogy milyen az album. És esetleg lehetne 40percnél hosszabb albumokat is csinálni! Mert tele a faszom, hogy félig van csak a cd és írhatom az album után a vegyes számokat, hogy ne vesszen kárba a hely!
 • Power #4
  Kezdenek észbekapni...de lehet, hogy már késő.
  Nálunk meg még mindig sír a MAHASZ. :)
 • Mike #3
  és gondolom még így is van rajta profit