JohnnyCage

A Nokia Oroszországban és Indiában látja a növekedés kulcsát

A finn mobiltelefongyártó óriás szerint jelenleg Oroszország, India, és Latin-Amerika számít a világ legígéretesebb mobiltelefon piacának.

A Nokia vezetői szerint ezen három, egyelőre még meglehetősen kiaknázatlan piac lehetővé teszi a mobiltelefon ipar számára, hogy öt év alatt a duplájára növelje bevételeit. A becslések szerint jelenleg mintegy 1,2 milliárd ember használ mobiltelefont szerte a világon. 2008-ra a Nokia számításai szerint ez a szám átlépheti a 2 milliárdot, amennyiben a gyártók komoly beruházásokat hajtanak végre a szóban forgó három szegmensben.

A finn gyártó szerint Oroszországban például 200 százalékkal növekedhet a mobiltelefon felhasználók száma 2008-ig, amely több mint 60 millió orosz mobiltulajdonost jelent.

A Nokia a társaság szerdai sajtókonferenciáján bejelentette, hogy a társaság olyan, olcsóbb árfekvésű mobiltelefon modelleket készül kiadni, amelyek a magán- és üzleti felhasználók szegmensét egyaránt lefedik, és lecsökkentik a mobilhasználat költségét. "Ezek az új piacok igen komoly szerepet fognak betölteni az elkövetkező években a mobiltelefon ipar növekedésében" - mondta Jorma Ollila, a Nokia elnök-vezérigazgatója.

"Óriási lehetőséget jelent, hogy ezen piacokon rengeteg olyan ember van, aki jelenleg nem használ mobiltelefont. A mobiltelefonok kétségtelen sikere ellenére a világ lakosságának mindössze egyötöde alkalmaz ilyen készüléket. Mindez azt jelenti, hogy mintegy 4 milliárd ember egyelőre nem ér el mobiltelefonos szolgáltatást" - mondta Ollila.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bonewerkz #3
    naja.... foleg, ha kovetik azt a tendenciat, hogy eldobhato telokat kezdenek gyartani... az 5110,6110,6150el ossze se lehet hasonlitani a rakovetkezo modelleket (3210,3310,3330,6210,7110,stb...)
  • [HUN]PAStheLoD #1
    ez nem nagyon jön össze +800 millió kéne és ehhez 60 millió orosz járulna hozzá meg india ahol kajára sincs pénz.. de akkor majd a venezualai meg a columbiai drogmaffiózók vesznek nokia-t...