JohnnyCage

Elözönlötték az antivírus weboldalakat a felhasználók

Az elmúlt hetek vírus- és féregprogram támadásainak következtében a felhasználók elözönlötték a Microsoft antivírus weboldalát, hogy megismerjék a rosszindulatú programok megfékezéséhez szükséges lépéseket.

A Microsoft TechNet weboldalát látogató felhasználók száma 1100 százalékkal emelkedett az augusztus 17-ével végződő héten, pedig a Sobig.F csak egy nappal ezután bukkant fel, közölte a Nielsen/NetRatings piackutató cég hétfőn. Ez mintegy 3,9 millió látogatót jelent a szóban forgó héten, amíg egy héttel előtte csak 317 ezer felhasználó kereste fel az oldalt. A Microsoft TechNet ezzel a leggyorsabban növekvő antivírus weboldal volt a 17-ével végződő héten.

"A közelmúltban felbukkant Blaster féreg a Microsoft operációs rendszerét támadta" - mondta Greg Bloom, a NetRatings elemzője, aki szerint ez az oka annak, hogy a felhasználók a szoftveróriás weboldalát keresték fel először információért, illetve frissítésekért.

Az elmúlt hetek féregprogramjai, illetve a múlt hétfőn felbukkant Sobig.F jó néhány hétre népszerű célponntá teszik az antivírus weboldalakat, tette hozzá Bloom.

Az MSN Tech and Gadgets szintén jelentős növekedést ért el a látogatók számában. A weboldal több, mint 1 millió látogatója egy hét alatt 304 százalékos növekedést jelentett. A Microsofton kívül a legjobban a Symantec weboldalának forgalma emelkedett meg. A társaság mintegy 4 millió látogatót fogadott antivírus weboldalán egy hét alatt, 302 százalékkal múlva felül a megelőző hét adatait.

A Microsoft Windows Update oldalát 11 millió felhasználó érte el a héten, amely 76 százalékkal több a megelőző egy hét forgalmánál, közölte a NetRatings. Az ötödik legnagyobb növekedést regisztráló antivírus weboldal a Zone Labs oldala volt, amely 638 ezer látogatóval 73 százalékos növekedést ért el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]PAStheLoD #6
    szerencsére ezt nem az átlag hanem az átlag alatti IQ fighter láma n00bok szopják meg....
  • HuAn82 #4
    De ha nem lenne vírus ők is bezárhatnák a boltot.Ördögi kör.A lényeg,hogy mindig a harmadik fél szívja meg.
  • HuAn82 #2
    Pánik!Ez az egész vírus,féreg hisztéria kezd egy reklám fogásnak látszani.Kicsit talán felakarják pörgetni az uborka szezont.Nem lepődnék meg ha a háttérben a nagy cégek kevernék a sz*rt.
  • Lazarus #1
    :D