JohnnyCage

Féregblokkolóval bővítette ki VirusScan szoftverét a McAfee

A számítógépes biztonsági szoftvereket fejlesztő McAfee egy új változatot adott ki népszerű VirusScan antivírus alkalmazásából, amely több új funkciót is tartalmaz a féregprogramok terjedésének megakadályozása érdekében.

A WormStopper technológia automatikusan felismeri a féregprogram terjedési kísérletét, és értesíti a felhasználókat az észlelt tevékenységről. A McAfee új megoldása észreveszi, ha egy levelet gyanúsan sok e-mail címre akar elküldeni valamelyik program, vagy egy meghatározott időn belül szokatlanul nagy számú elektronikus levél kerül elküldésre a számítógépről.

A WormStopper technológia keretében bevezetésre kerülő megoldások az olyan féregprogramokat hivatottak megakadályozni a terjedésben, mint a közelmúltban felbukkant Sobig, a Lovsan, és a Nachi. Ezek a vírusok a megfertőzött számítógépekről megszerzett e-mail címekre küldik tovább önmagukat, és általában megtévesztő üzenettel próbálják rávenni a címzettett a vírust tartalmazó csatolt fájl megnyitására, vagy a levelezőprogram hibáját kihasználva automatikusan aktivizálódnak.

A VirusScan antivírus szoftver legújabb verziója emellett hatékony védelmet nyújt a felhasználók bizalmas adatait kijuttató spyware, illetve reklámokat tartalmazó adware programok ellen is, valamint megakadályozza a rosszindulatú scriptek lefutását, és az azonnali üzenetküldő szolgáltatásokon továbbított vírusok aktivizálódását.

A VirusScan legújabb verziója már elérhető a Network Associates divíziójaként ismert McAfee weboldaláról. A szoftver ára 34,95 dollár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • b #1
    nekem nemrég ugrott fel egy amavis+fprot a szerverre. szerintem egy kicsit sokért vesztegetnek egy ilyen triviális megoldást!