JohnnyCage

Új DVD-másoló szoftverek a láthatáron

Annak ellenére, hogy a hollywoodi filmstúdiók minden erejükkel küzdenek a DVD-másolást lehetővé tévő szoftverek piacra kerülése ellen, hamarosan egy új DVD-másoló program jelenik meg a boltokban.

A Tritton Technologies pénteken jelentette be, hogy a társaság beleegyezett a brit Redxpress által kifejlesztett DVD CopyWare elnevezésű szoftver off- és online forgalmazásába. A CopyWare a 321 Studios-féle DVD-másolóprogramokhoz hasonlóan tökéletes másolatot tud készíteni a DVD-Video, illetve egyéb DVD lemezekről.

A Tritton szerint a társaság lehetővé kívánja tenni, hogy a felhasználók biztonsági másolatot készítsenek saját lemezeikből, és nem a filmek illegális terjesztését támogatja. A CopyWare mindenesetre semmilyen védelmet nem tartalmaz az ellen, hogy a felhasználó egy lemezről tetszés szerinti számú másolatot készítsen.

"Nem mondjuk azt, hogy készíts bármennyi másolatot, és kezd el árulni azokat az utcán" - mondta Christopher Von Huben, a Tritton vezérigazgatója. "A szoftver funkciója nem ez, hanem a CopyWare azt teszi lehetővé, hogy a felhasználó törvényes biztonsági másolatot készítsen lemezeiről" - tette hozzá a vezető.
Az Amerikai Filmstúdiók Szövetsége (MPAA) azonban aligha fogja tétlenül nézni a szoftver piaci megjelenését. A szervezet jelenleg is pert folytat a 321 Studios ellen, amely a legnépszerűbb DVD-másoló szoftvereket fejleszti. Von Huben szerint a Tritton kész perbe szállni a filmstúdiókkal, bár a társaság csak forgalmazza a szoftvert, és nem a fejlesztője annak.

A szakértők szerint rendkívül sok fog múlni a 321 Studios ellen irányuló per végeredményén.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Munch #13
  Dvd2One mindennel elboldogul. Én is "találkoztam" már olyannal, aztán rájöttem, hogy vagy dvddecrypterrel kell leszedni, vagy méginkább smartripperrel. Dvdshrinkkel felmásoltam simán, és az nem volt jó neki. Amúgy tökéletes. Esetleg instantcopy, de az hosszabb ideig tart...
 • zippofcy #12
  Filmek ... az imperialista kapitalistak kabitoszere az ostobak szamara ... olvasd el inkabb a Zabhegyezot, attol rettegnek az ostoba elhizott amcsik :)
 • macsek #11
  A DVD2ONE sem tud mindent, mert én találkoztam olyan DVD vel amivel nem boldogult.Tény és való nagyon jó, de a jó munkához nem árt ha több rippelő progid van.
 • macsek #10
  Ez csak leszedi az egész DVD tartalmát úgy hogy 4,7 Gb ra elférjen.
 • Munch #9
  Nagyon menő vagy, de csak a hülyék használnak DVDShrinket. A létező legrosszabb progi, undorító képminőség, a VOB-okat megzavarja, ha talán néznéd a dvd-den a számlálót, rájönnél hogy a másodperc mutató nem müxik mindíg korrektűl, tehát van egy pár képkocka amit kihagy :PPP
  DVD2ONE a sirály.
 • zippofcy #8
  Ne bantsd oket, eleg sok mindent bekaphattak mar szvsz hogy ilyen hulyek lettek.
  Elvegre meg azt se tudjak amit mar egy ertelmesebb 3 eves is tud: "szellel szemben ..."
  :)
 • Lazarus #7
  :D
 • [HUN]PAStheLoD #1
  ha megint precedens értékű pert akarnak akkor esetleg jelentsék fel magukat!